El mercat de Santiago, la Compostela gastronòmica (i 2)

Continuam el nostre recorregut pel Mercado de Abastos de Santiago de Compostela, i després de visitar els formatgers, peixeters i carnissers, ara farem un petit recorregut per les paradetes, interiors i exteriors on es venen les fruites i verdures.

També val la pena donar una ulllada als productes de les pageses, a l’entrada del recinte al darrera de la peixateria on hi trobarem productes de l’horta i altre elaborats a casa  com formatges i licors derivats de l’orujo, com l’orujo d’herbes, el licor de cafè o la crema d’orujo casolanes. A més de vins casolans de Ribeiro, Albariño i Godello.

Entre els productes estrella hi ha les patates gallegues, que tenen reconescuda fama i diuen que en són les millors per a elaborar una truita de patates o bé tallades a cachelos per acompanyar el pop a feira.

Un altre producte local de temporada és el pebre de Padrón, que com diu la dita “unos pican y otros non”.

Les tomàtigues també en són gustoses i formen part de les seves grans ensalades, que oferèixen els restaurants. Val la pena dir que les verdures gallegues són realment excepcionals.

Un producte de temporada que tampoc podia faltar al Mercat de Santiago és la castanya gallega, diuen que la més bona de l’Estat espanyol, i que a la tardor és la reina del mercat. A Galicia les fan torrades, en conserva, confitades i també en marron glacé. Hi ha també licor de castanya.

Ens agraden els mercats, voltar per ells, mirar la gent, el producte local, ensumar les olors, recrear-mos amb la cromàtica, i com s’ha de fer sempre, gastar un poquet i portar-se casa algun formatge, verdures o alló que ens ve de gana provar.

 

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.