L’homenatge més íntim del 2 Aromas de Tóbal Caules

 data-srcset

Els que coneixem a Tóbal Caules sabem de la seva passió pel vi, pels bons vins. De fet es guanya la vida com a comercial venedor de vins i caves.

Endarrera van quedar els anys d’infantesa darrera la barra del Cafè Balear, del petit dels tres germans, el “tardanillo” que deim a Menorca. Com endarrera van quedar els anys de futbolista destacat a l’Atlètic de Ciutadella juvenil i que prometia… però el camí elegit va ser un altre, el de vendre vins, que ha fet que en Tóbal no sols visqui amb passió la seva feina, sinó que s’hi ha involucrat fins al racó més profund de la seva ànima. S’ha format, els coneix i va voler fer realitat un dels seus somnis, crear el seu propi vi, i amb ell retre també un homenatge a la seva recordada germana Àngela, que com la mare, també va partir massa prest. Ella, activa com ell, va partir de cop i aquest buit, aquest dos buits, de les que han estat les seves mares, també el va patir en Tóbal, que amb la creació del seu primer vi va voler rendir homenatge a la seva germana major. Un vi amb caràcter, actiu, vital, i també amb un toc de dolçor, com n’Àngela Caules, on cada bòtil és ple de sentiments.

El prestigiós sumiller Mariano Bao, va recomanar el passat mes de març el 2aromas al prestigiós setmanal “Magazine, fin de semana”, un dels de més tirada a nivell nacional i que es reparteix amb els principals rotatius.

Bao, assegura que mai un “Per i per a” en una etiqueta de vi havia tingut tant de significat. Des de les turqueses aigües de les platges de Menorca, Tóbal Caules rendeix homenatge a la seva germana. Cada aroma, cada gota i per suposat cada brindis la recorden.

Vinyes velles de Verdejo conformen principalment el seu cupatge, els seus mosts es nodreixen de les seves pròpies mares (lías) al llarg de cinc mesos per a després refrescar-se a un àpex de jovenesa provinent d’adolescents ceps de quinze anys.

El 2Aromas és un vi desbocat, desfermat i gairebé insolent (potser ens recorda el caràcter de Tóbal Caules). Al seu pas per nas es mostra interessadament fragant, amb un caràcter de treball de mares afrancesat, amb una cridanera mineralitat i una flaire d’aire de fruites tropicals que marquen el seu segell varietal. Apareixen flors i violes, piruletes amargues d’ametlles i dolces prunes. Un caramel cruixent fos sobre un esponjós croissant. Albercocs, fruita de la passió en el seu esplendor i fins i tot una prescindible reminiscència de plàtan madur. Tot açò des de la paciència estàtica de la copa, que quan la remenam ens apareix una inexistent bota de roure, però son el treball de mares i un raïm tant concentrat que resulta amoscatellat.

Quan portam la copa als llavis ens envolta i captiva, la seva sendera ens captiva, és secant, mancada de greix i lleugera; satisfà el paladar mentres patina amb alegria fins al lloc on reina l’amargor.

El 2Aromas és un somni, una fita, un projecte realitzat i que ha arribat a bon port de mans del fill petit del patró fitora. És un vi mediterrani d’essència baixamanera, que treu la part més generosa del gran cor dels pescadors ciutadellenc. És un vi que marida a la perfecció amb les calderes, el arrosso caldosos i els peixos nobles a la graella. Acompanyat i amant ideal per a unes gambes vermelles i per a unes escopinyes gravades al natural o al forn amb pa ratllat. Un vi per embruixar un peix al forn a la menorquina qualsevol nit de lluna plena… En definitiva, és un vi fet amb ànima, amb sentiment, amb records i homenatge a una de les persones més importants per a Tóbal Caules, i açò es ben nota, com es nota el germà del 2Aromas, el “Bitxarraco”, del que en parlarem en una altra ocasió, que ben bé s’ho mereix.

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.