Anfòs al caliu maridat amb el Jean Leon X-15

Un dels plaers de l’estiu són les barbacoes, però normalment, malgrat estam a un illa, les associam a la carn i no al peix, que ens donarà uns resultats excel·lents.

Noltros hem provat un anfòs comprat a la peixateria del Supermercat Diskont, que aquell dia estava d’oferta i l’hem cuinat obert per la mitat, i just salat damunt brases de carbó.

L’anfós és un dels peixos més preuats a les nostres taules, i es sol menjar tant a la brasa o a la planxa (és com el trobarem a la majoria de restaurants), però és també molt bo fregit, o a la sal. Al receptari tradicional menorquí hi trobarem la caldera i la panadera d’anfós, que s’elabora amb el cap i els alons d’aquest serrànid, de carn compacta, gustosa, i amb una pell i un cap gelatinós que dóna un gust inigualable a sopes, brous de peix i calderes.

El resultat ha estat expectacular, i com que es tractava d’un dels peixos reis de la nostra Mediterrània, l’hem maridat també amb un dels vins reis del Mare Nostrum, el Jean Leon X-15, una edició especial i a la vegada experimental del prestigiós vi amb història que ara per ara produeixen els Cellers Torres.

L’X-15 és el primer vi experimental dels Cellers Torres, al Penedès, elaborat amb el raïm autòcton xarel·lo, del que s’han fet sols 6.000 botelles. Un vi esclussiu, ecològic i procedent de vinyes amb 25 o 30 anys d’antiguitat.

Estam davant un vi untuós, suau i persistent que ens ha anat de meravella per a potenciar el gust de l’anfós i a la vegada equilibrar el seu greix, al tractarse d’un vi fresc, amb una acidesa fina i elegant que el fa memorable.

A Menorca podreu trobar el Jean Leon X-15 a la botiga gourmet 4 Sentidos Gastronómicos, del carrer des Caragol.

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.