Sant Cristòfol, dia de coques i albergínies plenes al costat de la mar

Avui dia 10 de juliol es celebra la festa de Sant Cristòfol, que és en sí una festa gastronòmica pel fet que es reuneixen encara famílies i amics a la vorera de la mar per a fer un sopar a la fresca, tot aprofitant que els dies encara son ben llargs, i les calors de l’estiu, com avui, es fan notar.

És el dia de menjar albergínies o carabassonets plens, coques dolces i salades, i les fruites del mes, a més de les greixeres de patata i ametlles o de brossat.

Hi ha que dir que les albergínies a Menorca, són principalment farcides de la mateixa polpa integrada en un sofregit poc greixos, al que a vegades també s’incorpora patata bullida per a fer-lo més espès. També hi ha la versió amb carn picada de porc i vedell.

A la part de Llevant, en canvi, el dia de Sant Cristòfol es mengen caragolins o caragols trempats i perols de carn o de peix.

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.