El llangardaix ibèric de Ses Voltes

Un dels plats de carn que més m’agrada menjar quan vaig a l’Espai Gastronòmic Ses Voltes, a Ciutadella, és el seu llangardaix (lagarto) ibèric a la graella. Però no us cregueu que es tracta d’un reptil, d’un dragó, sinó tot el contrari.

El llangardaix ibèric és una peça de carn de porc que es troba a les costelles i té una llargada, segons l’animal, de 40 cm de llarg per de 2 a 4 cm d’amplada. No té ossos i te un gust exquisit que el fa molt apte per a fer a la graella o a la planxa, al tractar-se d’una carn tendra i melosa.

Malgrat que és un tall de carn calòric, hem de tenir en compte que si es tracta de porc ibèric, com el que et serveixen a Ses Voltes, aquest greix és saludable, com el dels pernils ibèrics, però açò no vol dir que n’hem abusar d’ell.

Fet a la grella, amanit amb un poc de sal i oli d’oliva de qualitat ja basta, però si s’acompanya de les patetes fregides que fan a Ses Voltes aquest senzill plat es converteix en un manjar de deus.

Tapes Menorca

També podem trobar, si la demaneu, la pizza de llangardaix ibèric, simplement sorprenent.

Compartir a
Balearia ¡Adelántate y reserva ya tus vacaciones!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.