La gamba vermella de Ciutadella, el caviar de la nostra gastronomia

A Menorca tenim la gamba més bona del món segons els experts, la gamba vermella (Aristeus antennatus), que es pesca al nord de Canal de Menorca, aprop del nord de Mallorca i que té com a cosines germanes la gamba vermella de Sóller, la del port de la Selva a Catalunya o la de Vinarós a Tarragona, on desapareix per a ressorgir a Dènia, on tenen gran fama.

A la nostra gastronomia i trobarem des de les gambes al caliu, just amanides després amb oli d’oliva i punt de sal, com també les fregides o a la planxa amb un toc d’all i julivert, a un dels plats de festa de la nostra gastronomia, la caldera de gambes. Mariden bé amb les carns blanques com el pollastre i el conill, d’aquí els denominats mars i muntanya, i són el complement ideal dels arrossos de marisc i de carn i marisc.

És un dels nostres productes gourmet que podem comparar i té tant o més qualitat que el caviar, la tòfona o les angules, i açò sí a millor preu.

La gamba grossa es pot trobar al mercat al voltant dels 80 euros el quilo, mentres que la mitjana ronda els 60/70 i la petita va des dels 18 als 25 o a vegades a 30, el mes d’agost.

Es pesca per les barques de bou a la fonera, a uns 900 metres, i segons la calor fa que els bancs de gamba es vagin movent o fins i tot cercant majors profunditats, cosa que a l’estiu pot fer que la seva captura davalli en referència a l’hivern.

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.