Temps de tomàtigues de Menorca

Estam en ple estiu i ja hi al mercat les primeres tomàtigues de l’illa, que tenen un sabor inigualable.

Noltros vam comprar les que es venen a la plaça des Mercat de Ciutadella els dissabtes matí, també el dimecres, pels pagesos que allà hi tenen paredeta i vam optar per a dues elaboracions ben senzilles i a la vegada ben nostres.

Vam fer una ensalada de tomàtiga, res més que una bona tomàtiga de Ciutadella, del lloc de s’Ullestrar, oli d’oliva de Sa Marjaleta i sal de Fornells, acompanyada d’unes llesques de pa de blat de xeixa de La Marcona, perquè és una temptació i a la vegada un peca no fer mues amb l’oli abeurat pel suc de les tomàtigues i amanit amb la sal.

Es capvespre vam fer una coca de tomàtiga, la més senzilla de totes, però a la vegada la més saborosa i estimada pels menorquins.

Farina de xeixa, llevat de forner, oli d’oliva, sal, tomàtigues de Menorca, all i julivert picats… mitja horeta de forn, deixar que refredi a temperatura ambient i ja tenim una bona bereneta sopar amb producte de Menorca.

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.