Ratjada al forn amb tàperes

Un dels plats de "Menorca en el plato" al restaurant Mr. Jaume

Ratjada al forn amb tàperes

La ratjada és un dels grans tresors gastronòmics que tenim a Menorca, açò sí, ha de ser ben fresca per tal d’evitar aquelles olors que ens poden recordar l’amoniac.

El receptari tradicional menorquí té un bon repertori on la ratjada, aquest peix de bastina, n’és el protagonista principal.

Fideus amb ratjada, ratjada al forn amb patates, ratjada al forn amb tàperes, ratjada amb tàperes, ratjada fregida, ratjada amb salsa d’ametlles… per a citar-ne uns pocs.

Aquests dies, PIME-Menorca ha organitzat una nova edició de “Menorca en el Plato”, on restaurants de tota l’illa ofereixen un menú tancat que pot anar dels 13 als 45 euros amb plats de cuina menorquina, inclou també postres i copa de vi, a més d’un tast de formatge de Menorca amb DO.

La ratjada al forn amb patates i tàperes és un dels plats del menú de Mr. Jaume, a Lago de Cala en Bosch, del que us puc assegurar que conserva tot el sabor de la cuina d’arrels menorquines i ens retrobarem amb sabors d’infantessa, amb aquella cuina de les mares i les àvies, on es cuinava de manera magistral amb pocs elements, però sempre amb producte de primera qualitat.