Temps de coques d’albercoc i de cideres

Els mesos de maig i de juny són els mesos dels albercocs i de les cideres, com també és el període de temps en el que els dies són més llargs i per tant, òptim per a fer berenetes i sopars on les coques en seran les protagonistes.

Hi ha diferents maneres de fer la pasta de coca dolça. Des de la pasta tovada, a aquella que du patata bullida, tot passant per aquelles coques antigues en que hi ha poc llevat o han de tovar poc on, les fruites de temporada, en seràn les protagonistes.

És temps de coques amb albercoc,  d’alberecoc amb cideres, d’albercoc amb sobrassada… de cideres totes soles, de nectarina, de peres de Sant Joan, de sobrassada amb sucre, com també de fer coques de crema o les darreres coques de confitura, abans de fer les noves confitures, melmelades i arrops de fruita.

Som una illa dolça, llaminera, que sap mesclar dolç i salat, i que té tot un tresor a descobrir als nostres forns artesans, i pels que en tenen sort, a les cases on mares, àvies i nétes encara es reuneixen per a menjar coques, panets de Viena amb sobrassada, magdalenes, tortades, rubiols i ensaïmades…

 

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.