Quimera, restaurant revelació a Formentera

El dilluns dia 20 de maig es van entregar els Premis Gastronòmics Eivissa i Formentera 2018, al Club Nàutic de Sant Antoni, a l’illa d’Eivissa.

Com a president de l’associació vaig tenir el plaer d’entregar el primer premi que s’atorga a l’illa de Formentera, una de les nostres assignatures pendents i que va anar a parar, merescudament, al Restaurant Quimera, que dirigeix Ana Jiménez, una de les grans dames de la cuina nacional.

Restaurant Revelació 2018: 
Quimera (Anna Jiménez Xef, la Savina. Formentera)
La barcelonina Ana Jiménez exercia de fotògrafa quan, el 2003, va passar les vacances a Formentera i va descobrir que era el seu lloc al món. Va buscar-hi feina i va començar de cambrera a Sa Sargantana, però tot d’una es va adonar que feia més hores a la cuina que al menjador. Així va ser com, amb el temps, va esdevenir cuinera de Can Dani, primer a les ordres de Borja Molins i després com a cap. Aquí va aconseguir la primera estrella Michelin per a Formentera, a l’edició 2015, però no va trigar a canviar d’aire (no d’illa). Ha participat en diversos congressos, com GastroAlicante, i ha gravat 22 episodis de Dieta Mediterrània per a Canal Cocina. Ara arrenca la seva tercera temporada a Quimera, restaurant de l’Hostal La Savina. La cuina de n’Ana -a qui sempre dóna suport als fogons Naiara Herráez- beu de la Mediterrània més propera i hi integra les seves arrels catalanes: caneló de pollastre pagès amb bolets; bacallà amb escamarlans, colflori i all negre; arròs melós amb sípia bruta i sipionets … I més creatiu, el seu carpaccio de gamba vermella amb vermut, mango, llima i sal de pistatxo. Sabor, tradició i un pessic de quimera.
Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.