Carabassonets plens

Carabassonets plens

Ingredients: 6 carabassonets, 1 ceba, 1 pebre verd, 4 grans d’all, 4 tomàtigues, 1 polsim de sucre, 2 ous, un cóc o molla de pa de pagès, llet, sal, tem, julivert, sal, oli i pa ratllat.

Elaboració: Tallam els carabassonets per la meitat i els posam a bullir amb aigua i sal devers 20 minuts. Mentrestant, dins un tià de terra farem un sofregit amb la ceba, el pebre verd, els alls i les tomàtigues. Ho salam i també hi posam una culleradeta de sucre mentres el sofregit es va confitant a foc ben dolç. Quan els carabassonets estiguin bullits, buidam les barques anant alerta de no rompre-les i la polpa que llevem l’afegim al sofregit i deixar que s’hi confiti.

També hi hem d’afegir la molla de pa de pagès o bé el cóc abeurat amb llet i dei- xar que es ben fongui en el sofregit fins aconseguir una pasta ben fina. Ho passam pel túr- mix i, finalment, agregam els ous a la pasta, a poc a poc, fins que se’ls hagi begut.

Posam les barques dels carabassonets damunt la palangana on les hem d’enfornar i les omplim amb la pasta resultant. Els ben espolsam de pa ratllat mesclat amb all i julivert i després els regam amb un bon raig d’oli d’oliva i els enfornam devers mitja horeta a 180 graus.

Si voleu, una vegada tebs o freds, en podeu omplir un cóc i veureu com disfrutareu d’un pecat gastronòmic.

Últimes publicacions

  • Publicitat
    El Iris