Carabassonets plens

Ingredients: 6 carabassonets, 1 ceba, 1 pebre verd, 4 grans d’all, 4 tomàtigues, 1 polsim de sucre, 2 ous, un cóc o molla de pa de pagès, llet, sal, tem, julivert, sal, oli i pa ratllat.

Elaboració: Tallam els carabassonets per la meitat i els posam a bullir amb aigua i sal devers 20 minuts. Mentrestant, dins un tià de terra farem un sofregit amb la ceba, el pebre verd, els alls i les tomàtigues. Ho salam i també hi posam una culleradeta de sucre mentres el sofregit es va confitant a foc ben dolç. Quan els carabassonets estiguin bullits, buidam les barques anant alerta de no rompre-les i la polpa que llevem l’afegim al sofregit i deixar que s’hi confiti.

També hi hem d’afegir la molla de pa de pagès o bé el cóc abeurat amb llet i dei- xar que es ben fongui en el sofregit fins aconseguir una pasta ben fina. Ho passam pel túr- mix i, finalment, agregam els ous a la pasta, a poc a poc, fins que se’ls hagi begut.

Posam les barques dels carabassonets damunt la palangana on les hem d’enfornar i les omplim amb la pasta resultant. Els ben espolsam de pa ratllat mesclat amb all i julivert i després els regam amb un bon raig d’oli d’oliva i els enfornam devers mitja horeta a 180 graus.

Si voleu, una vegada tebs o freds, en podeu omplir un cóc i veureu com disfrutareu d’un pecat gastronòmic.

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.