Les pizzes de Don Giacomo

Aquests dies hem anat a provar les pizzes de Don Giacomo, tot atenent la recomanació d’una bona amiga. Feia temps que no anaven a aquest restaurant-pizzeria que està a poc més de 50 metres de la plaça des Born i que ocupa l’antic refrectori o menjador del que fou el convent de Sant Francesc de Ciutadella, abans de la desamortització de Mendizabal.

Cal destacar també que és a aquest menjador on al segle XVIII es servien els cuinons que elaborava Fra Roger i que va recopilar per escriure “Art de la Cuina”. Per tant idò, aquest restaurant, on per cert es menja divinament, té també la seva història i importància gastronòmica.

Vam optar per a dues pizzes clàssiques, una de formatge de cabra amb ceba caramelitzada i una altra de salmó. Totes dues amb una pasta cruixent, gens feixuga i amb un equilibri encertat de formatge i ingredients, que les fa gustoses i gens empalagoses. A vegades hi ha pizzeries que cauen en l’errada de posar massa formatge i enmascarar a la resta d’ingredients.

Vam compartir postre i una botella de Pinord Mireia 2018, elaborat amb Gewürztraminer, Muscat i Sauvignon Blanc, que ens aportà notes florals i de fruites tropicals que maridaven bé amb les pizzes tot aportant el grau d’acidesa necessari. Un dels grans vins joves de la DO Penedés, que a més de ser tot un clàssic, a Don Giacomo el tenen a molt bon preu, com la resta dels seus vins en carta.

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.