Les pizzes de Don Giacomo

Aquests dies hem anat a provar les pizzes de Don Giacomo, tot atenent la recomanació d’una bona amiga. Feia temps que no anaven a aquest restaurant-pizzeria que està a poc més de 50 metres de la plaça des Born i que ocupa l’antic refrectori o menjador del que fou el convent de Sant Francesc de Ciutadella, abans de la desamortització de Mendizabal.

Cal destacar també que és a aquest menjador on al segle XVIII es servien els cuinons que elaborava Fra Roger i que va recopilar per escriure “Art de la Cuina”. Per tant idò, aquest restaurant, on per cert es menja divinament, té també la seva història i importància gastronòmica.

Vam optar per a dues pizzes clàssiques, una de formatge de cabra amb ceba caramelitzada i una altra de salmó. Totes dues amb una pasta cruixent, gens feixuga i amb un equilibri encertat de formatge i ingredients, que les fa gustoses i gens empalagoses. A vegades hi ha pizzeries que cauen en l’errada de posar massa formatge i enmascarar a la resta d’ingredients.

Vam compartir postre i una botella de Pinord Mireia 2018, elaborat amb Gewürztraminer, Muscat i Sauvignon Blanc, que ens aportà notes florals i de fruites tropicals que maridaven bé amb les pizzes tot aportant el grau d’acidesa necessari. Un dels grans vins joves de la DO Penedés, que a més de ser tot un clàssic, a Don Giacomo el tenen a molt bon preu, com la resta dels seus vins en carta.