Camina Verdejo 2017 Un sorprenent Verdejo de la DO La Mancha

 data-srcset

Aquesta setmana us presentam gràcies a Vinum Menorca un vi jove de la DO La Mancha elaborat amb raïm Verdejo. El Camina Verdejo 2017, elaborat per la societat cooperativa Cristo de la Vega, creada al 1955 quan un grup de 25 d’agricultors van unir la seva passió pel vi amb el somni d’elaborar vins de qualitat. La utopia es va fer realitat i el camí iniciat fa més de 60 anys dóna any rere any el seus fruits amb uns vins joves, de qualitat, aromàtics… i d’aquest llarg camí sorgeix el nom dels seus vins, els “Camina”.

Amb aquest vi es romp el tòpic de que no tots els Verdejos han d’estar elaborats a la DO Rueda, de la mateixa manera que no tots els Ulls de Llebre han de ser de la DOQ Rioja o de la DO Ribera del Duero, per a posar uns exemples.

Nota de tast

  • Aspecte: Net i brillant. Color groc pàl·lid amb notes verdoses característiques dels Verdejo.
  • Nas: Aromes de fruita cítrica i de meló de marina madur. Espícies i fruites tropicals com el litxí. També hi trobam notes de mareselva.
  • Boca: Fresc, juvenil, perfecte acidesa. Bo de beure, golós, explosiu.

MARIDATGE

Es un vi ideal per a compartir amb bona companyia al voltant de la taula que estarà assortida per una picada de mariscs on no hi mancaran unes navalles a la planxa, unes cloïsses en salsa verda, uns musclos a la marinera o unes escopinyes del port de maó al natural o unes zamburinyes a la graella.

També ideal per a maridar amb uns calamars a la romana, una sípia a la planxa, unes croquetes de rap i gambes, unes de pop, de calamar o bé unes de bacallà.

Ideal per a les elaboracions de cuina nikei i asiàtica com per exemple un tàrtar de salmó, un tataki de tonyina vermella, un tiradito de llobarro, un cebiche d’emperador.

Marida a la perfecció amb el sushi.

També per a plats de peix que van des d’una orada a la sal a una ratjada al forn amb patates, sense deixar de banda un bacallà amb porros o uns pebres farcits de brandada o una corvina a la graella.

Vi versàtil per acompanyar arrossos mariners com un de llamàntol i gambes vermelles de Ciutadella, un arròs amb cranca o un de pollastre amb escamarlans. També plats de pasta com uns espagueti amb gambes, alls fregits i bitxo, o uns espaguetis a la marinera.

Si voleu saber més o comprar aquest vi de la DO La Mancha versàtil i que es ven a molt bon preu, el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.