Tataki tonyinya fet a casa

Avui hem menjat un tataki de tonyina a casa. És una elaboració senzilla, però que porta temps per marinar el peix.

El dia abans anirem a la peixateria i comprarem els lloms de tonyina i demanarem que ens els preparin en forma de lingots o barres. Si la tonyina es fresca, millor si la congelam 24 h. Si és descongelada, un cop arribats a casa la posaram a marinar amb un salsa de soya o teriyaki, suc de llimona i un poc de pebre. La posam a la gelera i cada tres o quatre hores li donam la volta.

Ensoldemà, just abans de dinar, posarem una paella al foc amb un poc d’oli d’oliva, el just perquè el peix no s’aferri.

Mentres la paella es va encalientint, arrebossarem els talls de tonyina marinada amb llavos de sesam, per tots els costats i després marcarem els talls de peix un parell de minuts per banda. Açò vol dir, davant i darrera i, també els dos costats.

Servim a taula acompanyada d’una amanida o com hem fet noltros amb unes llàmines d’alvocat, amanit amb suc de llimona, oli d’oliva, sal i pebre bo.

Ho hem maridat amb un Pazo das Bruixas, Albariño que elabora el Grup Torres i que a Ciutadella podeu trobar a 4 sentidos gastronómicos.

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.