Zamburinyes al caliu

Diuen que cuinar amb foc de llenya dóna més sabor i gust als aliments, i és ben cert.

Podem notar ben bé la diferència de quan tastam una carn o un peix fet al caliu, inclús unes verdures, que quan aquestes s’ha elaborat al foc de gas i més amb una vitroceràmica.

Potser la cuina al foc de carbó ens emporta als nostres ancestres més primitius, quan els homes vam començar a cuinar els aliments amb foc. Quan vam passar de ser vegetarians i crudívors a ser carnívors i a cuinar amb foc, a menjar aliments calents.

Avui hem fet la nostra primera barbacoa a l’aire lliure d’enguany, i com aperitiu hem provat de fer unes zaburinyes, que de veritat que el resultat ha estat sorprenent.

Just salar-les dins la mateixa copinya, un raig d’oli d’oliva i un polset de picada d’all i julivert i deixar que la calor faci que la copinya agafi temperatura i l’oli comenci a fregir. Un parell de minuts basten per a fer un aperitiu que res té a envejar als grans temples gallecs i no gallecs del marisc i la closca.

Les hem maridades amb un AT Roca Brut Nature. Un Clàssic Penedés que podeu trobar a Vinum Menorca, al polígon de Ciutadella.