Zamburinyes al caliu

Diuen que cuinar amb foc de llenya dóna més sabor i gust als aliments, i és ben cert.

Podem notar ben bé la diferència de quan tastam una carn o un peix fet al caliu, inclús unes verdures, que quan aquestes s’ha elaborat al foc de gas i més amb una vitroceràmica.

Potser la cuina al foc de carbó ens emporta als nostres ancestres més primitius, quan els homes vam començar a cuinar els aliments amb foc. Quan vam passar de ser vegetarians i crudívors a ser carnívors i a cuinar amb foc, a menjar aliments calents.

Avui hem fet la nostra primera barbacoa a l’aire lliure d’enguany, i com aperitiu hem provat de fer unes zaburinyes, que de veritat que el resultat ha estat sorprenent.

Just salar-les dins la mateixa copinya, un raig d’oli d’oliva i un polset de picada d’all i julivert i deixar que la calor faci que la copinya agafi temperatura i l’oli comenci a fregir. Un parell de minuts basten per a fer un aperitiu que res té a envejar als grans temples gallecs i no gallecs del marisc i la closca.

Les hem maridades amb un AT Roca Brut Nature. Un Clàssic Penedés que podeu trobar a Vinum Menorca, al polígon de Ciutadella.

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.