4 Rayas Ull de Llebre 100%

4 Rayas Ull de Llebre 100%

Aquesta setmana us presentam un monovarietal Ull de Llebre 100%, el “Cuatro Rayas”, dels Cellers 4 Rayas, coneguts pels seu Verdejo, i per estar ubicats a una de les millors zones vinícoles de la DO Ribera del Duero, com és La Seca a Valladolid. Vi d’anyada de 2016 amb 5 mesos de criança en botes de roure francès i roure americà.

Nota de tast

  • Aspecte: Vermell cidera intens de capa mitja i ribets granes que li denoten jovenesa.
  • Nas: Equilibrat, amb aromes de fruita madura, a més dels torrefactes, vainilla i especiats del seu pas en botes de roure.
  • Boca: Envellutat, suau i persistent. Fruites vermelles madures i vainilla de Madagascar. Saborós, ben integrat, atractiu i seductor.

MARIDATGE

Estam davant un vi jove que ens agradarà des del primer glop. Si el maridam amb els productes del seu terroir serà l’acompanyat ideal de les carns d’anyell . Tant d’una cuixa o una espatlla al forn a la castellana, com també d’una cuixa de be al forn a la menorquina. Vi ideal per a unes costelletes d’anyell de llet al caliu o arrebossades.

També marida a la perfecció amb un entrecote de vaca vella o de bou a la graella, un chateubriand o una panadera de carn de bou o en el seu cas un estofat de vedella tipus goulash.

Es ideal per acompanyar unes sopes mallorquines o un arròs brut, com també qualsevol arròs o paella de carn.

Per la seva joventut i els seus tanins golosos podem fer que acompanyi també plats de peix, com és el cas d’una càntera o una morruda al forn amb patates, uns molls a la graella acompanyats d’una maonesa amb els seus fetges o uns verats al caliu.

Vi per als plats de cullera com els ciurons, les mongetes o les llenties, o bé per acompanyar uns callos (panxa), fetge a la planxa o unes raoles de cervell de be.

Si voleu saber més o comprar aquest vi jove de la DO Ribera del Duero, el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

Foodies on Menorca

Vinum

Si voleu saber més d’aquest vi, el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

https://vinum-menorca.com/