Viñas de Ana Blanc de Blancs Un vi primaveral elaborat el Grup Codorniu

 data-srcset

Aquesta setmana sortejam gràcies a Vinum Menorca un vi blanc del Grup Codorniu. Es tracta del “Viñas de Ana Blanc de Blancs” que està elaborat amb un cupatge de Chardonnay i Moscato (Moscatell d’Alexandria). Es tracta d’un vi amb aromes intensos de fruita i de flors blanques. Pertany a la DO Catalunya i estam davant un vi primaveral, net i una molt bona opció com a vi per aperitius.

NOTA DE TAST

· Aspecte: Groc llimona, brillant i metàl·lic. Clar i net, sense defectes.

· Nas: Net en aromes i intensitat de mitja cap a alta. Fragant, floral, embriagador, mineralitat i lleugeres notes de mares. Té tot l’aroma del Chardonnay que el fa fruital i les flors que li aporta el Moscato.

· Boca: Casi sec en la seva primera entrada en boca, encara que amb un poc de sucre residual. Acidesa mitja i també el grau d’alcohol. Té xispa. Saborós, notes a nispro i codony, meló, pruna groga, pera llimonera… equilibrat.

MARIDATGE

És un vi ideal per acompanyar plats com un meló amb pernil ibèric o plats de cuina japonesa com el sushi de peix mantega o un niguiri de tonyina vermella, o el roll de salmó amb tàperez de Ciutadella que elabora Pasqual Roman al Yuzu del port de Ciutadella.

Ideal per acompanyar un salmó a la graella o al forn amb salsa de cava. Ens aportarà l’acompanyament ideal per a unes gambes vermelles de Ciutadella a la graella o per a unes escopinyes de gallet (berberetxos) al vapor.

Amb unes cocotxes de bacallà amb salsa verda o un lluç de palangre amb salsa verda ens anirà a la perfecció.

Si sortim de tapes, ideal per acompanyar unes croquetes de rap i games, un pop a la gallega o una sípia amb fesols a la menorquina.

Calderes de peix o de marisc, una ratjada amb salsa de mantega negra i tàperes, un bacallà al pilpil, en són bones opcions per acompanyar aquest vi que ens aportarà l’equilibri necessari entre el peix i l’acidesa que no matarà els sabors del producte

  • Si voleu saber més o comprar aquest vi de la DO Catalunya i que pertany al Grup Codorniu, garantia de la seva qualitat, el podràs trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

 

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.