La nova cuina cosmopolita d’Smoix

Fusiona les cuines menorquina, catalana i mexicana

La nova cuina cosmopolita d’Smoix

Anar al restaurant Smoix, és sempre una aposta segura, i deixar-se seduir per les propostes de Miquel Sànchez, encara més.

A més dels seus clàssics com els canelons de rostit o els seus raviolis d’escamar-la, Smoix va incorporant noves propostes a la seva carta, curta però interessant, on segons les estacions alguns dels plats van canviant.

A la nostra darrera visita a més dels dos clàssics de la casa vam provar la seva sípia amb botifarra, que és un dels grans plats de mar i muntanya catalans, on es nota la bona mà de Miquel que ens transporta a la cuina que ens va deixar relatada Josep Pla en els seus viatges gastronòmics per a redactar el gran llibre “El que hem menjat”.

La segona proposta van ser els seus tacos de peix, on es noten les influències dels seus viatges al país natal de la seva parella Vianey. Les “tortitas” estan fetes a casa al més pur estil de la cuina oaxaquenya, una encertada textura en el peix arrebossat o tempuritzat i també en el punt de picant dels moles que l’acompanyen.

Van acompanyar aquests plats de nova cuina amb un vi que no falla mai, el Jean León 3055 blanc,  un vi ecològic i orgànic, elaborat amb Chadonnay, i que ens va aportar el grau de frescor i acidessa necessaris per a maridar amb cada una de les propostes que ens van servir a taula.