Glárima de Sommos Un negre jove de la DO Somontano, bo de beure, elegant i versàtil

Aquesta setmana us recomanam gràcies a Vinum Menorca un vi negre de la DO Somontano elaborat pels cellers Sommos a la localitat de Barbastro a Osca. El seu cupatge és de Merlot i Ull de Llebre amb treball de mares al llarg de 3 mesos. Estam davant un vi jove, molt bo de beure i prové de les vinyes de Montesa, una de les més ben valorades a aquesta regió vinícola del baix Pirineu.

NOTA DE TAST

Aspecte: Morat molt intens amb ribets blavosos que indiquen la seva joventut.

Nas: Intens a fruites del bosc amb lleugeres notes florals i làctis. Net, potent, intens…

Boca:Tanins suaus i redons, amb una explosió de fruita fresca i sucosa. Suau, ample, estructurat i amb molta fruita.

MARIDATGE

  • És un vi per acompanyar carns d’anyell i de cabrit, com els famosos “ternascos” aragonesos. Aquí ens anirà bé amb una cuixa de cabrit al forn o unes costelletes d’anyell de Menorca torrades o per acompanyat una freixura de be o uns callos de be amb tomatigat.

  • El podem maridar amb arrossos bruts, una porcella al forn, i per la seva jovenesa ens anirà bé per acompanyar plats de peix blaus com un tataki de tonyina, un verat al caliu o amb pebres, un marmitako de bonítol o una panadera de rotja, però sense carxofes.

  • Es ideal per anar de copes i de tapeo. Formatges, embotits, patates braves, carn amb salsa, ronyons o fetge a la planxa, truita amb patates…

  • És una bona opció per acompanyar plats de pasta, des d’una pizza a uns espaguetis amb alls i gambes o els clàssics a la bolonyesa, a més de lasanyes, canelons i macarronades.

Si voleu saber més o comprar aquest vi de la DO Somontano, versàtil i que es ven a molt bon preu, el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.