Glárima de Sommos

Un negre jove de la DO Somontano, bo de beure, elegant i versàtil

Glárima de Sommos

Aquesta setmana us recomanam gràcies a Vinum Menorca un vi negre de la DO Somontano elaborat pels cellers Sommos a la localitat de Barbastro a Osca. El seu cupatge és de Merlot i Ull de Llebre amb treball de mares al llarg de 3 mesos. Estam davant un vi jove, molt bo de beure i prové de les vinyes de Montesa, una de les més ben valorades a aquesta regió vinícola del baix Pirineu.

NOTA DE TAST

Aspecte: Morat molt intens amb ribets blavosos que indiquen la seva joventut.

Nas: Intens a fruites del bosc amb lleugeres notes florals i làctis. Net, potent, intens…

Boca:Tanins suaus i redons, amb una explosió de fruita fresca i sucosa. Suau, ample, estructurat i amb molta fruita.

MARIDATGE

  • És un vi per acompanyar carns d’anyell i de cabrit, com els famosos “ternascos” aragonesos. Aquí ens anirà bé amb una cuixa de cabrit al forn o unes costelletes d’anyell de Menorca torrades o per acompanyat una freixura de be o uns callos de be amb tomatigat.

  • El podem maridar amb arrossos bruts, una porcella al forn, i per la seva jovenesa ens anirà bé per acompanyar plats de peix blaus com un tataki de tonyina, un verat al caliu o amb pebres, un marmitako de bonítol o una panadera de rotja, però sense carxofes.

  • Es ideal per anar de copes i de tapeo. Formatges, embotits, patates braves, carn amb salsa, ronyons o fetge a la planxa, truita amb patates…

  • És una bona opció per acompanyar plats de pasta, des d’una pizza a uns espaguetis amb alls i gambes o els clàssics a la bolonyesa, a més de lasanyes, canelons i macarronades.

Si voleu saber més o comprar aquest vi de la DO Somontano, versàtil i que es ven a molt bon preu, el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

Foodies on Menorca

Vinum

Si voleu saber més d’aquest vi, el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

https://vinum-menorca.com/