La tercera edició de la Fira Arrels ha obert les seves portes amb gran èxit de públic  Més de 40 expositors de producte local, tastos, demostracions de cuina i música en directe

Aquest dissabte ha arrencat la tercera edició de la Fira Arrels al recinte firal de Maó. El programa s’ha iniciat a les 11 d’aquest matí amb diferents activitats. A l’Aula de cuina els visitants han pogut gaudir de sessions de cuina en directe, a l’Aula de Tast s’hi ha celebrat el III Concurs de Maonesa i a l’Aula infantil, els més petits s’ho han passat d’allò més bé amb els tallers per a fillets i filletes de Sa Xaranga.

El conseller Miquel Company, ha assegurat que Arrels s’està consolidant i complint expectatives “tant els expositors com tota l’organització de la fira estem molt satisfets amb la resposta positiva del públic”. Un dels espais més concorreguts de la jornada ha estat l’Aula de Cuina, on els visitants han pogut gaudir de demostracions de cuina en directe de grans xefs. El menorquí Joan Bagur del restaurant Rels de Ciutadella, ha estat l’encarregat d’inaugurar l’Aula amb una demostració de cuina que ha fet acompanyat de Lola Suñé de Es Caragol de Menorca. Tot seguit Melissa Herrera, xef al restaurant Valmas (Barcelona) i ex concursant de Top Chef ens ha cuinat en directe mentre explicava l’art de cuinar sense carta, amb productes de temporada que trobem a diari al mercat. 

També ha passat per l’Aula de Cuina Iolanda Bustos, xef catalana del restaurant La Calèndula de l’Empordà. Iolanda Bustos ha cuinat posant en valor les plantes silvestres i comestibles. 

Els més de 40 expositors de producte local tampoc han descansat. A més d’oferir venda directa, han ofert tastos elaborats amb els seus productes. Croquetes de sobrassada, pastís de cacauet, lasanya amb safrà, vins, cervesa artesana, formatjades de pollastre, musclos al vapor i una llarga oferta de degustacions de producte menorquí. 

Mentrestant, a l’Aula de Tast ha tingut lloc el III Concurs de Maonesa Artesana, presentat pel gastrònom Pep Nogué. Han participat sis concursants i el títol de guanyadora se l’ha emportat Marga Pelegrí, resident de Sant Lluís i aficionada a la cuina. En segon i tercer lloc han quedat Ivan Zabala i Nuria Roldan. Tots ells s’han emportat un lot de producte local a més d’un diploma de reconeixement. 

Els més petits també han pogut gaudir de cuina i producte. A l’Aula Infantil els fillets i filletes han cuinat el seu propi berenar i han après a fer amanides. 

El recinte firal ha estat molt concorregut durant tota la jornada, amb gran afluència de gent a les hores del migdia quan l’ambient s’ha animat amb la música en directe del grup Wanderlust Menorca. 

La Fira Arrels seguirà amb les activitats i es podrà visitar fins les 21 h d’aquest dissabte. Aquesta tarda a l’Aula de Cuina podrem: gaudir de xefs com Maria Solivelles (Mallorca), coneixerem la cuina d’autor de Dani Mora de Sa Pedrera des Pujol (Sant Lluís), aprendrem sobre postres de restauració de la mà del jove pastisser menorquí Andreu Busutil i, finalment, tindrem el gust de veure cuinar en directe el xef italià Gianfranco Pulina que ve des de Sardenya per ensenyar-nos la cuina tradicional de la seva illa. 

A l’Aula de Tast s’hi espera un tast de productes de Girona Excel·lent, territori convidat a aquesta tercera edició de la Fira Arrels. També un tast de dolços tradicionals de Menorca de la mà de Cas Sucrer (Es Mercadal) i una degustació de sobrassades i vins de la terra, dirigida per Embotits Raima i l’Associació Balear de Sumeilleres de Menorca. 

Premis a millor estand i millor producte de Fira Arrels 2019

El premi a millor estand de Fira Arrels 2019 ha estat per Bolets de Menorca. És el segon any consecutiu que els productors de bolets s’emporten el diploma de reconeixement. El jurat ha valorat la posada en escena de l’estand el qual ha sabut representar molt bé els valors d’Arrels i, alhora, el seu producte. 

Per altra banda, el premi a millor producte de la Fira Arrels 2019, ha estat pel pack de mel i Camamil·la de DolçaMar. Un producte nou que també es basa en els principis i valors d’Arrels. El jurat també ha reconegut aquest producte per la seva vinculació amb Menorca i a l’ofici artesà com és, en aquest cas, el d’apicultor. 

El jurat l’han format: Pep Palau (director de la fira), el reconegut periodista gastronòmic Andoni Sarriegi, la xef mallorquina Maria Solivellas i el gastrònom Pep Nogué.

Informació pràctica: 

L’horari d’Arrels és dissabte de 10 h a 21 h i diumenge de 10 h a 19 h. L’entrada té un cost de 3€ que inclou tres tiquets de tast intercanviables per degustacions. Per accedir a l’Aula de Tast el cost serà d’1€. Per inscriure’s a l’Aula Infantil 2€ i es podrà fer a la mateixa recepció del recinte.  

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.