Les exportacions de vi balear de qualitat a la Unió Europea augmenten un 13 % el 2018

La facturació total augmenta un 5,3 % i supera els 36 milions d’euros

La facturació dels vins balears de qualitat (DOP i IGP) es va incrementar un 5,33 % el 2018 i va assolir un total de 36.247.159 € en vendes. L’augment de les exportacions a països de la Unió Europea (UE), especialment a Alemanya, i la comercialització de vins amb envelliment han estat clau per a assolir aquesta xifra en un context de reducció de la producció i de caiguda de les vendes als mercats local i estatal.

El nombre de litres comercialitzats ha estat similar (-0,43 %) al de 2017, tot i que la producció de raïm s’havia reduït un 12 % el 2017. Per tant, les xifres de 2018 s’han assolit gràcies a la comercialització de vins amb envelliment, que han compensat la reducció del volum disponible de vi novell.

L’augment de les exportacions a la UE (13 %) compensa la davallada de les vendes a les Illes Balears (-1,75%), resta de l’Estat espanyol (-5,49 %) i tercers mercats (-12,22 %). Alemanya, amb un 88,7 % del que s’exporta a la UE, es consolida com el client principal dels vins balears de qualitat, seguida de Dinamarca (4,21 %) i Suècia (2,29 %). Pel que fa als tercers mercats, Suïssa comporta el 83,4 % de les vendes, seguida pels EUA (9,24 %).

En la darrera dècada, les exportacions a països membres de la UE gairebé s’han triplicat, atès que han passat dels 267.700 litres de 2008 als 728.200 de 2018.

L’any passat es van produir 9.909.718 kg de raïm destinats a les vuit figures de qualitat de les Illes Balears, un 21,39 % més que el 2017. Pel que fa a la producció de vi, es van produir 63.109 hl, un 17,33 % més que l’any anterior.

Gairebé la meitat del vi elaborat sota les vuit denominacions de qualitat de les Illes Balears correspon a la IGP Vi de la Terra de Mallorca (44 %). A continuació, hi ha les DOP Pla i Llevant (25,69 %) i Binissalem (16,16 %).

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.