Es cerca el millor xef de cuina vegana de les Balears Aquest migdia s'ha presentat el I Campionat Balear de Cuina Vegana, que tindrà lloc el proper 08 d'abril al Restaurant MOSS de Palma

Aquest migdia s’ha presentat al Restaurant MOSS el Primer Campionat Balear de Cuina Vegana, organitzat per ASCAIB, i que tindrà lloc el proper 08 d’abril a les set de la tarda a les mateixes instal·lacions d’aquest establiment, ubicat al número 29 del Passeig Marítim.
El campionat vol ser una forma de donar a conèixer la cuina vegana, tan en auge en els últims anys, i mostrar al mateix temps les múltiples possibilitats que ofereix el veganisme tant en sabors com en diversitat de plats, textures, aromes i presentacions.
El president de ASCAIB, Koldo Royo, ha destacat durant la presentació el nou d’aquest esdeveniment, el primer de les seves característiques que se celebra segons ell a Espanya, i que vol posar en valor la cuina vegana.
Per la seva banda, la directora del Restaurant MOSS i de l’hotel Melià Palma Marina, Isabel González, ha subratllat l’aposta de MOSS per una cuina flexiteriana, en què “se sentin còmodes les persones veganes però també aquelles que gaudeixen dels plats saludables, incloent carns i peixos “.
La cuina vegana ha experimentat un important creixement, si bé una gran part de la població encara associa el veganisme a una cuina ‘limitada’, en contra del que es podrà comprovar durant la celebració d’aquest esdeveniment, que va dirigit a professionals majors de 18 anys que estiguin desenvolupant la seva activitat professional en establiments d’hostaleria de les Illes Balears.
Les inscripcions estaran obertes des d’aquest dimarts i fins al 20 de març. Per poder participar, cada candidat o candidata haurà d’enviar, com mínim, una recepta de plat salat i una recepta de plat dolç. Cada recepta haurà d’incloure necessàriament el detall d’ingredients i els seus pesos, la descripció complerta dels processos d’elaboració, i foto del plat presentat.
Segons es recull en les bases del concurs, i tenint com a base de valoració el sabor, la textura i la presentació, es valorarà especialment que es tracti d’una recepta que destaqui la frescor dels ingredients, que tingui un estil modern i una estètica neta (no sobrecarregada), sucosa i atractiva.
La presidenta de l’Associació Vegan Xefs, entitat que col·labora també en aquest Campionat, ha destacat el nivell de la cuina vegana a Balears; una qualitat que no va acompanyada de qualitat. Victòria Frontera confia que iniciatives com la impulsada ara per ASCAIB i MOSS serveixi per fer arribar a més gent les bondats de la cuina vegana, que compta amb milers de seguidors a tot el planeta, i el nombre va en augment.
A la fase final del Campionat Balear de Cuina Vegana s’enfrontaran 8 xefs, que tindran l’oportunitat de demostrar les seves habilitats a un jurat especialitzat en què hi haurà periodistes gastronòmics, cuiners, i personalitats del món social.

Sobre Restaurant MOSS
En MOSS tots els plats tenen un denominador comú: el gust pel saludable i el local, sent majoritàriament opcions vegetarianes, suculentes, atrevides i amb combinacions de sabors sorprenents, sempre tenint també opcions per a aquells que prefereixin alternatives més tradicionals. MOSS es caracteritza per ser un restaurant flexiterià, en què el 75% dels productes són d’origen vegetal, a més de carns i peixos amb coccions que garanteixen el respecte del producte.
MOSS compta amb dues cartes: una de esmorzars per començar el dia amb energia i gaudint d’un refrescant smoothie, un bol de fruites o una deliciosa torrada d’alvocat, i fins i tot combinant totes les possibilitats gràcies a les seves esmorzars complets. També té carta per dinar / sopar, amb un menú inclòs perquè tothom pugui degustar els seus deliciosos plats.
A més, també compta amb una vitrina de productes frescos: smoothies, sucs, iogurts naturals, fruites, combucha (te fermentat), granola, llavors, panets i bagels, entre d’altres; als quals el comensal podrà accedir tant per seure i gaudir-los al moment o per emportar-se’ls a casa (take away).

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.