Activitat del servei de vigilància pesquera 2018 a Menorca Supervisa les 68 embarcacions professionals i les 4.114 llicències de pesca recreativa, 2.068 embarcacions recreatives i 219 llicències de pesca submarina; així com també la supervisió del comerç i la restauració. 

El Consell Insular de Menorca per a supervisar el compliment de la normativa en matèria de pesca compta amb un servei de vigilància pesquera. Durant el 2018, aquest servei ha comptat amb un equip de 2 inspectors i 3 guardapesques.

La seva tasca inclou la supervisió del sector professional pesquer, integrat actualment per 52 embarcacions d’arts menors i 6 embarcacions d’arrossegament;  del sector recreatiu, integrat per 4.114 llicències de pesca recreativa, 2.068 embarcacions recreatives i 219 llicències de pesca submarina; així com també la supervisió del comerç i la restauració.

Dades exercici 2018

Durant l’any 2018 s’han realitzat 160 inspeccions a pescadors professionals, 179 a pescadors recreatius, 208 controls a ports i cales, i 27 inspeccions a comerços i restaurants.

En general, en la majoria dels casos inspeccionats, s’ha comprovat el compliment correcte de la normativa i s’han realitzat molta activitat informativa al respecte. No obstant, com a resultat de les inspeccions realitzades al 2018, s’han iniciat 42 expedients sancionadors, 35 per activitats de pesca recreativa inclosa la pesca submarina, 4 a pesca professional i 3 al sector de la restauració/comercialització. Les sancions previstes dels expedients iniciats van dels 151€ als 20.000€.

Destaca que 15 dels expedients sancionadors són per activitats no permeses dins la Reserva Marina del Nord de Menorca, en aquesta zona es van iniciar 11 expedients l’any 2017, 7 el 2016, 4 el 2015, 6 el 2015 i 4 el 2014.

Aquestes dades comparades amb l’any anterior, quan es van iniciar 57 expedients sancionadors, 31 per activitats de pesca recreativa, 21 en el sector de la restauració/comercialització, són similars però superiors als anys anteriors. Aquest és el resultat, entre altres fets, de la recuperació d’una plaça d’inspector que no estava coberta. El Consell Insular té la previsió d’ampliar la cobertura amb una tercera plaça, així com també millorar la dotació dels equipaments pels inspectors.

A més a més, per aquest any, es pretén incrementar les tasques informatives a la zona de la futura reserva marina de l’illa de l’Aire i es tornarà a fer especial incidència en el sector del comerç i els consumidors, recordant que serà el primer any que és obligatori l’etiquetatge de la llagosta pescada a Menorca.

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.