L’Associació de Sumillers de Menorca fa el seu primer tast

La setmana passada van fer un tast de vins negres de Menorca i es van presentar les novetats de 2019

L’Associació de Sumillers de Menorca fa el seu primer tast
La recentment creada Associació de Sumillers de Menorca, que presideix Sara Sanchís va celebrar el passat dimecres dia 13 de febrer el primer tast de l’associació, que va comptar amb la presència d’unes 50 persones al Recinte Firal d’Es Mercadal.
Al llarg d’aquesta primera trobada de professionals i amants dels vins es va fer un tast de vins negres de les diferents bodegues i cellers que integrats a Vi de la Terra de l’Illa de Menorca, que presideix Antoni Salord.
Es van tastar els vins de Torralbenc, Hort de sant Patrici Merlot, Sa Forana, Iamontanum,Binitord, Binifadet, Favàritx de Sa Cudia, Merlot de Torralbenc, Cupatge d’Hort de sant Patrici, 600 metres de Sa Forana, Binitord roure, Binitord Ciutat de Parella i Binifadet 2 tanques.
Entre les novetats de 2019 destaquen el nou monovarietal vinificat amb Merlot dels cellers de Torralbenc, amb una producció molt petita i que només s’elabora aquest vi quan la verema és excepcional.
El Celler Binitord, de Ciutadella, va informar que està preparant un nou vi jove, sense criança en bota, de caràcter amable i apte per als estius, que fins i tot es podrà servir amb un punt de gelera.
També es va aprofitar aquesta xerrada per a parlar dels nous projectes, el reptes que ha d’afrontar el sector a Menorca i també de climatologia, terroir, noves varietats que s’haurien de permetre a Vi de la Terra de Menorca, aclimatació de les mateixes i de les iniciatives a portar a terme.
Foodies on Menorca

Vinum

Si voleu saber més d’aquest vi, el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

https://vinum-menorca.com/