“Mensaje Roble” de Bodegues Roquesan 100% Ull de Llebre amb 4 mesos de criança en botes de roure americà

Aquesta setmana us recomanem un DO Ribera del Duero de les bodegues Roquesan, unes de les més antigues d’aquesta denominació i que també són cooperativa a la localitat de Quemada. Es tracta de “Mensaje Roble” un monovarietal 100% ull de llebre amb 4 mesos de criança en botes de roure americà. És de la collita de 2016.

Nota de tast

  • Aspecte: Capa alta amb un color granatós intens. Ribet morat viola que li denota jovenesa.
  • Nas: Intens, amb notes balsàmiques i fruits vermells com el murtó i cidera picota entre altres. Lleugeres notes de vainilla i canyella.
  • Boca: Golós, molta fruita, dolç i etílic, carnós i estructurat. Final mineral

MARIDATGE

Estam davant un vi jove, encara amb molta fruita i que per tant ens anirà molt bé per acompanyar formatges semi curats o formatges vells de Menorca, de la mateixa manera que ho farà amb els formatges d’ovella propis de les seves terres.

També per a compartir taules d’embotits o simplement per anar de vins i tapes.

Si el volem maridar a taula, és un vi molt apte per a les graellades de carn. Entrecots, costelles de porc, conill, costelles de be o de cabrit al caliu de llenya d’ullastre o alzina.

Com també per a plats elaborats i contundents com les panaderes de be, un tià de panxa amb tomatigat i ciurons.

Arrossos de carn i de caça, plats de llegum, porcella o be al forn i fins i fins i tot peixos al forn com les cànteres, morrudes, molls o verats, però no per a peixos blancs o fins.

Si voleu saber més o comprar aquest vi jove i de qualitat de la Ribera del Duero, el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

Compartir a
Fira Arrels 2019

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *