Avgvstvs Microvinificacions Xarel·lo Vermell En la recerca de l'excel·lència

Estam davant un gran vi blanc, un vi especial no sols per la seva qualitat sinó pel seu cupatge, un monovarietal de Xarel·lo Vermell, sense criança, però amb treball de mares al llarg de 6 mesos en dipòsits de ciment, és l’aposta del Celler Avgustvs Fòrum de la DO Penedès. Els cellers estan situats a la localitat d’El Vendrell a l’antiga Via Augusta.

Aquests vins microvinificats són produccions molt limitades, i amb ells Avgvstvs cerca explorar nous camins amb els diferents ceps que té sembrats a les seves vinyes, cercant sempre l’excel·lència.

TAST

En copa s’ens presenta de color groc ben net i brillant, atractiu. Llàgrima grossa i abundant.

En el seu pas per nas hi trobarem aromes de fruites amb os fresca i cítrics i també fruita blanca com la pera i lleugeres notes de fumat que li donen estructura. També hi trobarem herbes seques, aromàtiques, records a crema seca i llimona glaçada. Estam davant un vi inténs i especial que no ens deixarà indiferents.

Bona entrada en boca i bon recorregut, on hi trobarem albercoc, aranja i notes làctiques del treball de mares (lias), a més d’un toc salí que el fa molt interessant. L’acidessa potser un poc justa, cremós, bon volum, ample, intens i persistent.

Vi ideal per a maridar amb marisc, plats de cuina asiàtica i nikkei, peixos a la graella, pop, tonyina… També podem rompre el tabú dels blancs per a peixos, i maridar-lo amb un pollastre amb salsa d’ametlle o un mar i muntanya com és el cas d’un pollastre amb gambes o escamarlans.

Arròssos de conill amb gambes o de sípia, gambes i costella pelada de porc… També podem provar-lo amb una porcella amb salsa de cítrics o amb plats on predominin els coents i els curris.

Si voleu saber o comprar aquest vi el trobareu a Vinum-Menorca, a la botiga del Polígon, que té obert els capvespres.

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.