Formatge de Menorca, de la vaca a la cuina Sa Cooperativa del camp de Menorca organitza aquest dissabte dia 9 de 10h a 14h una activitat per donar a conèixer en profunditat el formatge de Menorca des del seu origen fins al seu ús a la cuina.

Sa Cooperativa del camp de Menorca no cessa en el seu esforç per donar valor al sector primari, apropant els productes del camp que elaboren els seus productors al públic en general.
“De la vaca a la cuina” és una activitat que es realitzarà en el lloc de Binillubet, socis productors de Sa Cooperativa, on els assistents tindran una experiència que els permetrà conèixer i gaudir del formatge de Menorca. Per això, s’ha previst realitzar una visita a la finca per conèixer l’entorn i sobretot conèixer a les vaques que donen la llet per elaborar el formatge. Posteriorment el grup entrarà a la formatgeria, on Pedro i la seva dona, l’amo i madona de Binillubet, mostaràn com elaboren les “fogassses”, a la manera tradicional, un mètode heretat de pares a fills, i que permet que cada peça de formatge sigui única i original, tant que cada mestre formatger podria reconèixer les que ha elaborat el mateix. Posteriorment, Sa Cooperativa oferirà un banquet de formatges a manera de tast comentat on s’explicaran les característiques i diferències de cada tipologia de formatge, com tallar-lo i presentar-lo, i es maridarà amb altres productes, com cervesa o infusions de camamilla, per despertar noves sensacions olfactives i gustatives. El matí acabarà amb un showcooking de 3 receptes amb formatge de Menorca que oferirà el xef Patrick James del restaurant Pan i Vino de Sant Lluís.

Aquesta és una activitat amb places limitades (a dia d’avui queden 2 places disponibles) i té un cost de 48 € i compta amb el suport i la col·laboració del portal gastronòmic Cómete Menorca.

Des de fa més d’un any Sa Cooperativa del Camp, a través del seu programa d’activitats i visites guiades a finques productores anomenat Farmers Way, aquesta oferint visites i activitats per conèixer el procés d’elaboració i producció de tots els productes del camp de Menorca , des del formatge, a la mel, el safrà, l’oli, la sal, el vi, etc .. Conèixer l’origen, el productor, el mètode d’elaboració, l’esforç de les persones que hi ha darrere de cada producte, les dificultats del sector, contribueix al fet que les més de 2.800 persones (locals, escolars i turistes nacionals i internacionals) que durant l’any 2018 han persones que han acudit a les visites valorin el producte d’una forma diferencial.

El programa Farmers Way de Sa Cooperativa del Camp de Menorca forma part del projecte Farmers & Co Menorca-Mallorca-Eivissa-Formentera per a la comercialització de productes del camp de les 4 illes. www.farmersandco.es

El programa també ofereix visites guiades a finques productores de la resta de les Illes Balears per a altres productes com l’ametlla i l’oli de Mallorca o la garrofa d’Eivissa.

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.