Llengua amb tàperes

Llengua amb tàperes

Ingredients: 1 llengua de vedella, 2 cebes grosses, 4 tomàtigues, 1 pebre verd, 6 grans d’all, 1 got de vi blanc sec, 1 got de brou, quatre cullerades de tàperes de Menorca envinagrades, all i julivert picats, pebre bo, una fulla de llorer, oli d’oliva i sal.

Dins una olla a pressió bullirem durant tres quarts d’hora la llengua de vedella sencera i un cop hagi refredat la pelarem i la tallarem a trocets ben prims. Reservarem un got del brou on ha bullit la llengua.

Dins un tià de terra sofregirem les cebes tallades a rodelles ben finetes amb els alls picats, sal i la fulla de llor. Quan la ceba agafi color hi afegiu els alls i el pebre verd ben picadets i ho deixeu sofregir uns minutets per posar-hi després les tomàtigues ratllades, sense pell ni pipides. Deixau que el sofregit es ben confiti. Hi posau el got de vi blanc, deixeu que evapori, i quan hagi reduit hi afegiu les tallades de llengua. Deixeu que sofregeixin un parell de minuts i hi afegim un got de brou i la picada d’all i julivert i les tàperes deixem reduir a foc dolç remenant de tant en tant. Quan el suc hagi minvat a la meitat el plat està llest.

Últimes publicacions

  • Publicitat
    El Iris