Arròs de la terra

Ingredients: 400 g de blat de xeixa de “La Marcona” preparat per a fer aquest plat, sobrassada, xulla, cuixot, costelles pelades, llom de porc, 4 patates, 1 cabeça d’alls, 4 tomàtigues de ramallet, oli d’oliva, 1 fulla de llorer, sal, l’aigua que es begui el blat i uns brins de safrà per a donar-hi color.

Elaboració: Deixar reposar el blat dins aigua durant tota una nit. Ensoldemà colar-lo bé i col·locar el blat dins una safra amb la cabeça d’alls, sense pelar, i les patates, pelades però senceres. Anar posant la resta dels ingredients al damunt, un poc enclotats i caretjar amb aigua. Deixar dins del forn a 160 graus durant uns 45 minuts, fins que es torni sec i de color daurat.

L’arròs de la terra, realment no es fa amb arròs, sinó amb blat. Si quan està dins el forn agafa color molt ràpidament, els darrers 10 minuts de cocció es pot tapar amb paper d’alumini.

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.