La paella mallorquina Un arròs a la paella amb les espècies de l'arròs brut

Com molts de voltros sabreu, m’agrada la cuina mallorquina i en els meus viatges per l’illa germana sempre cerc conèixer nous restaurants, tant de cuina d’autor com de cuina d’arrels, a més dels seus productes locals, que van molt més enllà que la sobrassada, l’oli d’oliva i els seus vins.

Fa poc vaig provar el que ells en diuen una paella a la mallorquina, que ve a ser un arròs brut sec, cuinat a la paella en tost de fer-ho dins un tià de terra i caldós.

És una paella amb costella pelada de porc, llom, pollastre, colque guatlera si ni h’ha, i conill.

Es fa el procediment d’una paella clàssica, amb el seu sofregit de tomàtiga, -hi posen un poc de ceba-, alls i pebre verd, els talls de carn, mongetes i si és temps carxofes, esclata-sangs, cames seques… fesols i en tost de posar-hi safrà o colorant alimentari hi posen les espícies de l’arròs brut, que li donen aquest gust tant especial i característic.

Per cert, va ser  ben bona.

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.