Mocadorets És una elaboració de rebosteria menorquina pròpia de Ferreries

Avui us presentam la recepta dels mocadorets que es fan a Ferreries, que poden ser plens de picadillo de carn, o bé plens de peix, com la tonyina o la musola, per exemple.

MOCADORETS DE PEIX

Ingredients per a la pasta: 1 lliura (400 g) de farina, quatre unces i mitja (150 g) de sèu de porc, mig got d’aigua teba, una unça de llevat de forner (33 g), un pessic de sal i un ou de gallina ben fresc.

Ingredients per al farciment: 200 g de peix com per exemple el lluç, gató, mussola – que no tengui espines o bé de tonyina enllaunada amb oli d’oliva, una ceba blanca de Menorca ben grossa i polida, 3 tomàtigues madures, dos grans d’all julivert picats (només les fulles), un pessic de sal i oli d’oliva.

Elaboració del farciment: Començarem fent un bon sofregit dins un tià de terra o una paella amb un bon raig d’oli d’oliva. Hi posarem primer la ceba que tindrem ben talladeta a dauets i quan comenci a transparentar hi afegim els alls laminats i la tomàtiga ratllada, sense pells ni pipides. Deixam que es confiti i és hora de posar-hi el peix, que també estarà esmicat i sense cap espina, espolsam amb el julivert picat, tastam de sal, rectificam si fa falta i deixam confitar 5 minuts. Ho treim del foc i deixam refredar.

Elaboració: Dins un bol hi posam la farina, el seu, el llevat dissolt dins l’aigua i la sal. Ho ben pastam i tot d’una feim bolles de pasta que aplanarem i retallarem amb l’ajuda d’un motllo quadrat i al centre de cada quadrat o mocador hi posam una bona cullerada del farciment. Anam ajuntant cap al centre cadascuna de les puntes del quadrat i les unim. Amb els dits les ajuntarem a manera de pessic per a tancar els mocadorets. Els pintarem de vermell d’ou i els enfornarem d’un quartet d’hora a vint minuts -dependrà del forn- a 180 graus.

MOCADORETS PLENS DE CARN

Ingredients per a la pasta: 1 lliura (400 g) de farina, 4,5 unces (150 g) de sèu de porc, mig got d’aigua teba, una unça de llevat de forner (33 g), un pessic de sal i un ou.

Ingredients per al farciment: Mig quilo de carn picada mitat porc i mitat vedella, una ceba blanca de Menorca ben grossa i polida, 3 tomàtigues ben madures, dos grans d’all julivert picat (només les fulles), un pessic de sal i oli d’oliva.

Elaboració: Els farem igual que els mocadorets de peix, però emprarem carn picada per a fer el farciment.

Nota: Els mocadorets són una pasta de rebosteria pròpia de Ferreries.

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *