Mocadorets És una elaboració de rebosteria menorquina pròpia de Ferreries

Avui us presentam la recepta dels mocadorets que es fan a Ferreries, que poden ser plens de picadillo de carn, o bé plens de peix, com la tonyina o la musola, per exemple.

MOCADORETS DE PEIX

Ingredients per a la pasta: 1 lliura (400 g) de farina, quatre unces i mitja (150 g) de sèu de porc, mig got d’aigua teba, una unça de llevat de forner (33 g), un pessic de sal i un ou de gallina ben fresc.

Ingredients per al farciment: 200 g de peix com per exemple el lluç, gató, mussola – que no tengui espines o bé de tonyina enllaunada amb oli d’oliva, una ceba blanca de Menorca ben grossa i polida, 3 tomàtigues madures, dos grans d’all julivert picats (només les fulles), un pessic de sal i oli d’oliva.

Elaboració del farciment: Començarem fent un bon sofregit dins un tià de terra o una paella amb un bon raig d’oli d’oliva. Hi posarem primer la ceba que tindrem ben talladeta a dauets i quan comenci a transparentar hi afegim els alls laminats i la tomàtiga ratllada, sense pells ni pipides. Deixam que es confiti i és hora de posar-hi el peix, que també estarà esmicat i sense cap espina, espolsam amb el julivert picat, tastam de sal, rectificam si fa falta i deixam confitar 5 minuts. Ho treim del foc i deixam refredar.

Elaboració: Dins un bol hi posam la farina, el seu, el llevat dissolt dins l’aigua i la sal. Ho ben pastam i tot d’una feim bolles de pasta que aplanarem i retallarem amb l’ajuda d’un motllo quadrat i al centre de cada quadrat o mocador hi posam una bona cullerada del farciment. Anam ajuntant cap al centre cadascuna de les puntes del quadrat i les unim. Amb els dits les ajuntarem a manera de pessic per a tancar els mocadorets. Els pintarem de vermell d’ou i els enfornarem d’un quartet d’hora a vint minuts -dependrà del forn- a 180 graus.

MOCADORETS PLENS DE CARN

Ingredients per a la pasta: 1 lliura (400 g) de farina, 4,5 unces (150 g) de sèu de porc, mig got d’aigua teba, una unça de llevat de forner (33 g), un pessic de sal i un ou.

Ingredients per al farciment: Mig quilo de carn picada mitat porc i mitat vedella, una ceba blanca de Menorca ben grossa i polida, 3 tomàtigues ben madures, dos grans d’all julivert picat (només les fulles), un pessic de sal i oli d’oliva.

Elaboració: Els farem igual que els mocadorets de peix, però emprarem carn picada per a fer el farciment.

Nota: Els mocadorets són una pasta de rebosteria pròpia de Ferreries.

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.