Gambes as forn amb patates

Gambes as forn amb patates

Ingredients: 1 quilo de gambes grosses, 4 patates, 2 cebes, 4 tomàtigues grosses, 4 o 5 grans d’all, 1 branca de julivert, sal, un parell de culleradetes de pebre vermell, una fulla de llor, oli d’oliva i aigua.

Elaboració: Primer de tot pelarem les patates i les tallarem a rodelles i les sofregirem una mica dins una paella amb oli d’oliva i una fulla de llor. Les treim i les col·locam dins un tià de terra, les salarem i al damunt hi posarem un llit de rodelles de ceba tallada ben fina, mitja dotzena de grans d’all pelats i tallats a rodelles i un pols de pa ratllat amb all i julivert i un pols de pebre vermell i ho regam amb un raig d’oli d’oliva finet.Hi posam damunt les gambes, les salem, i també els hi posam un raig d’oli d’oliva, i la mescla de pa ratllat.

Damunt les gambes una nova capa de patates que cobreixi i, altra vegada un raig petit d’oli, all i julivert, pebre bord i pa ratllat. Despés al damunt les tomàtigues partides per la mitat. Damunt cada tomàtiga hi posarem un pesic de sal, un altre de sucre o una culleradeta de mel, all i julivert picat i pa ratllat. Un bon raig d’oli, i pel costats del tià hi afegim un got de vi blanc sec. Ho enfornam de vint minuts a mitja hora o fins que vegem que els patates estan llestes.

Últimes publicacions

  • Publicitat
    El Iris