El restaurant Rels, de Joan Bagur, dóna vida als canelons de Can Saura La recepta forma part del llibre "Les arrels de la cuina menorquina, receptes de cuina antiga"

La passió del cuiner Joan Bagur en recuperar menjars dels receptaris antics de l’illa és ben coneguda, i donar-lis vida com plats de la nova cuina menorquina, també. Des de plats de Fra Roger a receptes recuperades per mi mateix (Bep Al·lès) en són un exemple.

La seva darrera creació ha estat donar vida a una recepta de Can Saura Miret  (per cert emparentats amb Bagur per part de la seva àvia paterna, Donya Conxa Bendito Saura), els canelons de carns de caça que es feien a la noble casa del carrer del Santíssim, avui propietat de l’Ajuntament i nou museu de la ciutat.

El receptari de Can Saura, és un receptari on predomina la rebosteria, però hi ha uns quants plats de cuina ben interessants, com és el cas d’aquests canelons amb carns de conill del camp, perdius, tords, etc que va ser publicat l’any passat al llibre “Les arrels de la cuina menorquina”, receptes de cuina antiga, de Bep Al·lès.

No és la primera vegada que Bagur reinterpreta o crea uns canelons. Aquest darrer estiu ha ofert uns interessants canelons de conill amb pebres, tot reinterpretant un dels grans clàssics de la cuina menorquina de l’estiu, el conill amb pebres i tomatigat, que era el plat preferit dels caçadors, dels sabaters de banqueta i dels mercadalencs, que fins i tot des de l’Ajuntament s’alçava la veda del conill, les setmanes abans de Sant Martí, perquè aquest plat no faltés a les taules de la festa del poble.

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.