Septima Malbec, un sorprenent vi argentí

Elaborat a Mendoza pertany al Grup Codorniu

Septima Malbec, un sorprenent vi argentí

Aquesta setmana sortejam gràcies a Vinum Menorca un vi argentí, es tracta del “Septima”, elaborat per Bodegas Septima a la localitat de Mendoza, que pertany al Grup Codorniu. És un negre monovarietal vinificat als peus dels Andes amb el raïm típic de l’Argentina, el Malbec. Es tracta d’un vi bo de beure, suau, afruitat i saborós.

Nota de cata

  • Aspecte: Atractiu color rubí brillant.
  • Nas: Definit i persistent. Aromes de pruna madura i figues amb notes de vainilla provinents de la criança en botes. Amable i subtil.
  • Boca: Densitat, golós i amb un darrer toc mineral. Final llarg i persistent, amb un delicat tast a fruita negra dolça.

MARIDATGE

Com a vi argentí és ideal per acompanyar plats de carn a la graella amb foc de brases, com són els típics “asados” amb “entranya”, “tiras”, “chorizos parrilleros”, “churrasco”…

També ens anirà a la perfecció per acompanyar un entrecot de vedella vermella amb salsa de formatge de Menorca, una cuixa o un carré de be al forn i plats d’aviram com uns pits de pollastre amb salsa de pebre, unes guàtleres a la brasa o bé per acompanyar plats de caça com uns tords dins es tià, un arròs de tudons o un arròs brut.

Maridarà bé amb un llomillo de porc amb puré de monyaco tot jugant amb la dolçor de la carn de porc i del monyaco.

També el podem maridar amb peixos blaus com una càntara a la menorquina o un verat al caliu, un tataki de tonyina vermella o qualsevol elaboració amb bacallà.

Per la seva bona relació entre dolçor i acidessa ens anirà molt bé per acompanyar plats consistents i plats elaborats. Des d’un tradicional frit mallorquí, a un pop a la brasa, passant per un callos amb ciurons o una panadera de be.

Si voleu saber més o comprar aquest vi argentí i provar els vins elaborats al nou món amb Malbec, del districte de Mendoza,  el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

Foodies on Menorca

Vinum

Si voleu saber més d’aquest vi, el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

https://vinum-menorca.com/