Maridatge: Pizza de pernil cru italià amb Raimat Ventada La garnatxa blanca ens potenciarà els sabors del pernil, el formatge i la pasta

Avui es diumenge, fa fred i a casa s’està de meravella davant la xemenia o al costat del radiador tot mirant la tele… Fa vessa sortir i fins i tot anar a la cuina i posar-te a fer el sopar… la solució: Demanar una pizza a domicili, i a Ciutadella en tenim un bon ventall per triar: Ses Voltes a Casa, La Roma, Cittadella, Pizza Napoli. Pizza Sicilia, Don Giacomo, Bella Italia…

Però la pizza, si és de qualitat mereix també un bon vi que l’acompanyi, i més si ens la menjam amb la nostra parella. Una altra cosa és si és per a un sopar familiar. Però tant si és per a un sopar amb parella o amb els amics mentres miram el futbol, val la pena optar per un bon vi, de gama mitja alta, en tost dels Lambruscos, els refrescos de cola i les canyes.

La proposta que us feim és un vi especial, el Ventada dels Cellers Raimat. Un vi de la DO Catalunya, que trobareu a Vinum, a la seva botiga del polígon de Ciutadella.

Aquest vi pertany al Grup Codorniu i el seu cupatge, un monovarietal de garnatxa blanca de ceps ecològics, de viticultura sostenible i que de segur que ens sorprendrà des del primer glop.

Es tracta d’un vi exhuberant, fresc i delicat, amb una bona acidessa on destaquen els aromes a fruita blanca com la pera i tropicals com el de la pinya madura, que li dóna també un toc de dolçor. És un vi mediterrani, equil·librat, sedós, amb cos i personalitat. El que podem definir com un vi elegant.

A més de maridar-lo amb la pizza o plats de pasta com uns espaguetti amb gambes, ens anirà a la perfecció per acompanyar arrossos de peix i marisc o bé plats de peix blau.

Us sorprendrà amb el menjar japonés. És potser un dels millors vins blancs per acompanyar sushi i també per als peixos al forn a la menorquina.

També és un d’aquells vins que ens serveixen per a rompre el mite de que els blancs són per als plats de peix i els negres per als plats de carn. El Ventada maridarà de manera sorprenent amb una porcella al forn, amb embutits tant de la nostra terra com iberics, i amb plats de pollastre o de conill.

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *