Maridatge: Pizza de pernil cru italià amb Raimat Ventada La garnatxa blanca ens potenciarà els sabors del pernil, el formatge i la pasta

Avui es diumenge, fa fred i a casa s’està de meravella davant la xemenia o al costat del radiador tot mirant la tele… Fa vessa sortir i fins i tot anar a la cuina i posar-te a fer el sopar… la solució: Demanar una pizza a domicili, i a Ciutadella en tenim un bon ventall per triar: Ses Voltes a Casa, La Roma, Cittadella, Pizza Napoli. Pizza Sicilia, Don Giacomo, Bella Italia…

Però la pizza, si és de qualitat mereix també un bon vi que l’acompanyi, i més si ens la menjam amb la nostra parella. Una altra cosa és si és per a un sopar familiar. Però tant si és per a un sopar amb parella o amb els amics mentres miram el futbol, val la pena optar per un bon vi, de gama mitja alta, en tost dels Lambruscos, els refrescos de cola i les canyes.

La proposta que us feim és un vi especial, el Ventada dels Cellers Raimat. Un vi de la DO Catalunya, que trobareu a Vinum, a la seva botiga del polígon de Ciutadella.

Aquest vi pertany al Grup Codorniu i el seu cupatge, un monovarietal de garnatxa blanca de ceps ecològics, de viticultura sostenible i que de segur que ens sorprendrà des del primer glop.

Es tracta d’un vi exhuberant, fresc i delicat, amb una bona acidessa on destaquen els aromes a fruita blanca com la pera i tropicals com el de la pinya madura, que li dóna també un toc de dolçor. És un vi mediterrani, equil·librat, sedós, amb cos i personalitat. El que podem definir com un vi elegant.

A més de maridar-lo amb la pizza o plats de pasta com uns espaguetti amb gambes, ens anirà a la perfecció per acompanyar arrossos de peix i marisc o bé plats de peix blau.

Us sorprendrà amb el menjar japonés. És potser un dels millors vins blancs per acompanyar sushi i també per als peixos al forn a la menorquina.

També és un d’aquells vins que ens serveixen per a rompre el mite de que els blancs són per als plats de peix i els negres per als plats de carn. El Ventada maridarà de manera sorprenent amb una porcella al forn, amb embutits tant de la nostra terra com iberics, i amb plats de pollastre o de conill.

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.