Sarsuela a s’estil den Juan Antonio Aquest va ser un dels plats que van donar fama al recordat Mare Nostrum, a port de Ciutadella

Avui volem fer un petit homenatge a un dels grans cuiners que ha donat la Ciutadella del segle XX, Juan Antonio Moll, conegut popularment com en Juan Antonio de Sa Cabanya o del Mare Nostrum, restaurants on va oferir la seva mestria davant els fogons, amb una de les millors cuines marineres que s’ha elaborat a Menorca.

Vagi idò aquesta recepta, una de les poques que va donar,  per a recordar a una gran i bona persona, que va partir fa uns anys sense fer renou.

Ingredients: 4 coes de rap petites, 4 cap-roigs de ració, 4 orades de ració i 4 tallades d’anfós, 4 calamars de ració frescos, 8 gambes grosses, 8 escamarlans, 1 quilo de musclos i 1 quilo de cloïsses, farina, fumet de peix, dues cebes grosses, dues tomàtigues de ramellet, 8 grans d’all, una branca de julivert, 1/2 got de Jerez, 1/2 de conyac, 2 pebres vermells, una llauna petita de fesolets, 6 ametlles, safrà, oli d’oliva i sal.

El peix, un cop netejat i tallat s’enfarina i es fregeix en oli d’oliva i es reserva. Seguidament fregirem, dins el mateix oli, les gambes, els escamarlans i les anelles de calamar (alerta que esquitxen) i també ho reservem.

Col·larem ben bé l’oli de la fritura i el posarem dins un tià de terra on faren un sofre- git amb les cebes, tallades el més finament possible, els grans d’all també el més petit possible, i les tomàtigues sense pell ni llavors. Deixarem que el sofregit es ben confiti i el passem pel túrmix. El tornem a posar al tià i quan comenci a sofregir hi posam el fumet de peix, el mig got de Jerez i el conyac i deixem que arranqui el bull.

A part tallarem els pebres en trocets i els afegim al tià juntament amb els fesols i quatre brins de safrà.

Quan el suc hagi minvat a la mitat, hi col·loquem els talls de peix i el marisc, que han de quedar tapats per la salsa i ho enfornem uns 10 minuts, no més, a 150 graus.

MARIDATGE

La sarsuela és un plat laboriós i a la vegada car, perquè l’hem de cuinar amb producte fresc i de qualitat, apostant sempre amb el producte local, és per açò que hem optat per al seu maridatge amb un dels grans caves per aquest 2019, el Juve i Camps “Milesime Rose 2011 Gran Reserva”.

Es tracta d’un cava premium monovarietal, elaborat amb Pinot Noir procedent de les vinyes ecològiques que el celler té a Sant Llorenç d’Hortons, a la finca d’Espiells. S’ha fet una edició limitada de 5.520 botelles.

En els seus 7 anys de criança amb treball de mares, aquest Gran Reserva premium ens mostra aromes frescos i florals, balsàmics, amb notes d’herba de tocador, jasmí i fruita confitada. En el seu pas per boca és ample i sabrós, molt atractiu gràcies al seu color rosa salmó brillant.

A més de l’opció amb la sarsuela de peix i marisc, armonitza perfectament amb pastes, carns blanques, peix i marisc, cuina japonesa i rebosteria.

Aquest cava el podeu comprar a 4 sentidos Gastronomicos, la botiga gourmet d’Hialsa al carrer des Caragol, 6 de Ciutadella.

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.