Bananas, un temple de les tapes on fan variats a la mallorquina Va ser declarat millor bar-gastrobar de Menorca pels periodistes gastronòmics de Balears

El Bar Bananas, a Ciutadella, és un d’aquells bars de tota la vida què, desgraciadament de cada vegada van desapareixent. Té obert des de la matinada fins gairebé la mitja nit i allà s’hi troben des de pescadors i caçadors; amants del trot, del futbol, cercardors d’esclata-sangs i d’espàrrecs quan és temporada i, especialment amants de la bona teca.

Són els germans Jover, Nensi i Bernat, els que en porten la direcció, i allà hi podem fer des del cafè del matí amb un berenar de forquilla o d’un cóc, fins al sopar. Les tapes del dia sempre estan a l’expositor, com també preparem menjars per a endur-se’n que van des de les paelles i calderes a les porcelles i bens al forn, on en Nensi n’és tot un mestre.

És potser l’únic bar de Ciutadella, i jo diria que de Menorca, que fa variats a la mallorquina, especialment si li demanes a n’en Nensi, que disfruta preparant aquesta orgia de sabors, mescles i textures gastronòmiques, perquè els que no conèixen el variat mallorquí no poden entendre que dins un mateix plat hi comparteixin lloc una ensaladilla amb uns callos, pop amb cebes, sípia amb salsa o bacallà amb pebres a més de les pilotes, carn amb salsa o la llengua amb tàperes.

Aquesta darrera val una tapa o un cóc (entrepà, llonguet, bocata), a part, perquè és de les millors que podem menjar a les Balears.

Les racions del Bananas tenen fama de generoses, com ho són els seus menús i plats del dia. El seu secret, diu en Nensi, cuinar amb gust, prendre gust de fer les coses ben fetes dins sa cuina.

Ara que a Mallorca s’ha publicat un llibre sobre el variat, potser no falta anar tant enfora per a provar-lo, quan aquí el tenim al Bananas, que de segur no us decebrà.

Compartir a
Campanya oferta Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.