La producció de vi de qualitat s’incrementa enguany un 17%

La verema de 2018, històrica a les Balears

La producció de vi de qualitat s’incrementa enguany un 17%

L’any 2018 es veremaren 1661 hectàrees de vinya, un 1,9 % més que la campanya anterior. El 40 % de les vinyes es dedicaren a la producció de raïm per a vi amb denominació d’origen i el 60 % per a vi de la terra.

La producció de raïm va superar les 9.907 t, un 21 % més que la campanya anterior, si bé cal dir que la verema del 2017 es va caracteritzar per la baixa producció, com a conseqüència de la sequera i de les temperatures elevades. Si es comparen les dades de producció del 2018 amb la verema del 2016, l’increment de producció és del 6 %.

La verema 2018 va estar condicionada per les elevades pluges dels mesos d’agost i setembre, la distribució de les quals va ser molt heterogènia, per la qual cosa hi ha variacions considerables de producció entre comarques.

Amb relació a la producció de raïm, cal dir que un 65 % del raïm va ser de varietats negres i un 35 % de raïm blanc. Destaca que l’increment de producció de raïm blanc va ser del 33 %, molt superior a l’increment del raïm negre (16 %), la qual cosa és conseqüència del fet que el raïm blanc es verema abans, a final de juliol i principi d’agost, i gairebé no va quedar afectat per les pluges.

Pel que fa a la producció de vi, es va incrementar un 17 % i es van superar els 6,3 milions de litres de vi, que van fer assolir així la major marca registrada en la història vitícola moderna de les Illes Balears. Cal destacar l’increment del 50 % de vi blanc, la qual cosa s’explica per les condicions climàtiques favorables de la verema d’aquest tipus de vi i per una adaptació a la demanda del consumidor.

Quant a l’evolució de la producció dels vuit vins amb denominació de qualitat de la Comunitat Autònoma, cal dir que, sens dubte, hi han influït les condicions climàtiques, especialment en el cas dels vins d’Eivissa i Formentera, on l’any 2017 hi va haver una verema de molt baixa producció per la sequera.

A la secció estadística del web www.illesbalearsqualitat.cat, hi podeu consultar les dades de producció de cada categoria de vi.

Més informació a l’enllaç següent:
http://www.illesbalearsqualitat.es/iquafront/archivo/1511304?nom=%20RESUM+VI+2017+DO+%2B+VT+%28produccio%29.pdf&mime=application%2Fpdf

Foodies on Menorca

Vinum

Si voleu saber més d’aquest vi, el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

https://vinum-menorca.com/