Coques dels Reis o coques de confits

Les coques dels Reis o coques de confits són típiques de la nit dels Reis d’Orient a Menorca. Es posen a la taula que cada casa prepara per que Melcior, Gaspar i Baltasar puguin fer un mos, mentres reparteixen els regals. També en són el berenar dels més petits de la casa, mullades amb xocolati fus.

Aquí en teniu la recepta amb temps per si us fa ganes preparar-les i conservar així la tradició. A Ciutadella les podrem trobar als forns i pastisseries a partir de la setmana dels Reis, açò vol dir aquesta setmana.

Ingredients: 40 g de llevat de forner, 4 ous, 4 dl d’aigua teba, 300 g de sucre, 125 g de sèu de porc, la farina de força que es begui i confits de colors per a adornar-la.

Elaboració: Posarem dins un ribell el llevat amb l’aigua teba -a uns 35 graus- i ho mes- clam fins que es fongui el llevat. Seguidament hi afegim els ous, el sucre i el sèu. Ho ben mesclam i a poc a poc hi anam incorporant la farina fins aconseguir una pasta semblant a la de pa o d’ensaïmada de Sant Joan.

Taparem la pasta i la deixam estovar una horeta, més o manco. Quan estigui estovada la tornam a pastar i en feim peces d’uns 150 g i els hi donam forma rodona. Les col·locam damunt llaunes, el hi posam els confits damunt -un enmig i despres un a cada cap- i les deixam tovar fins que hagin doblat el sèu volum. Llavonces tindrem el forn calent a 200 graus, i és hora d’enfornar les coques que han de coure uns 25 minuts o fins que vegeu són de color mel. Els primers 5 minuts a 200 graus i despres davallam la temperatura a 170 graus. Deixem refredar i les servim el dia dels Reis.

Nota: Hi ha qui també hi posa una cullerada de llavors de matafaluga -anís- a la pasta una vegada ha tovat, just abans de tornar-la a pastar. Si optam per a posar la cullerada de llavors d’anís o bé un raig d’anís a la pasta i no hi posarem els confits i tindrem coques d’anís.

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.