Calamars plens A Ciutadella els calamars plens formen part del dinar del dia de Cap d'Any

Ingredients: 1 calamar per persona, 100 g de carn de porc, 100 g de carn de vede- lla, 1 coa de rap, els sacarins i els alons dels calamars, 1 pot de sofregit casolà (de la con- serva que haurem fet a l’estiu: ceba, pebre verd i tomàtigues), all i julivert, pa ratllat, 1 copa de conyac, 1 ou, panses i pinyons.

Preparació: Netejarem els calamars i el primer que farem serà sofregir els sacarins, els alons i la carn. Ho retirem i dins el mateix oli feim el sofregit o hi posam el pot de sofre- git fet a l’estiu. Que es confiti i hi afegim una copeta de conyac. Ho posam tot dins la bati- dora, sofregit, alons, carn i sacarins, hi afegim un ou cru batut, les panses i els pinyons. Amb aquesta mescla omplirem els calamars i els tancam amb un parell d’escuradents per tal que no ens surti el farciment i els anirem posant damunt la palangana, safata o tià de terra on els hem d’enfornar. Posarem damunt els calamars all i julivert picats, pa ratllat i la resta del picadillo, a més d’un bon i generós raig d’oli d’oliva, a més d’un gotet d’aigua i un raig de llet -poqueta perquè la llet tendeix a aferrar-se-. Ho enfornem fins que siguin cuits, entre mitja hora i tres quarts.

(Recepta dictada per la meva àvia materna, Guida Monjo Marquès a l’edat de 90 anys. Enguany n’ha fet 102)

Compartir a
Fira Arrels 2019

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *