Canelons de sa Fonda Faner

Canelons de sa Fonda Faner

Ingredients: 250 grams de carn de vedella, 250 grams de carn de porc, 250 grams de carn de pollastre (la carn ha de ser trossejada, no capolada), mig fetge de pollastre, una cabeça d’alls, una ceba, una tomàtiga de ramellet, oli d’oliva, un got de vi blanc, sal, pebre, 20 plaques de canelons, llet, una cullerada de salsa de tomàtiga, mantega, farina, formatge per gratinar.

Preparació: La carn no ha se ser seca; molt millor si és lletosa, encara que no sigui tan polida. Sofregim la carn i l’anam posant dins un tià; hi afegim la cabeça d’alls (sencera, amb pell i tot), la ceba tallada en quatre trossos i la tomàtiga pelada, hi anam afegint el vi a poc a poc i coem la carn fent xup-xup. Quan sigui gairebé cuita hi posam el fetge de pollastre, hi afegim sal i pebre i, si hi falta suc, hi podem afegir aigua o brou. Fregim una llesca de pa, pelam els alls i els afegim a la carn, la capolam i la reservam. Si ha quedat molt seca hi podem afegir una mica de llet o una mica de la beixamel que farem tot seguit. Ha de que- dar una mescla molt gustosa i sucosa, mai seca.

Bullim els canelons amb molta d’aigua, a la qual haurem posat una cullerada d’oli a fi que no s’aferrin, els posam amb aigua freda per aturar la cocció i els anam col·locant estirats damunt el marbre (a la fonda no ho feien així, sinó que els enrodillaven com si fessin cigarretes, sense posar-los damunt el marbre).

Posam una cullerada grossa de la picada de carn damunt cada placa, enrodillam els canelons i els anam col·locant damunt una palangana que prèviament hem greixat amb una mica de mantega a fi que no s’aferrin al fons.

Feim una beixamel amb la cullerada de salsa de tomàtiga, dues cullerades de farina i la llet (hi posam la salsa de tomàtiga perquè la beixamel tengui color); ha de quedar clareta, ja que quan refreda torna espessa.

Posam la beixamel damunt els canelons i els ficam dins el forn ben calent, amb una cullerada de mantega per damunt i el formatge ratllat escampat per gratinar.

(Recepta facilitada per na Rosa Canet, esposa de Pau Faner, fill d’en Doro, cuiner de sa Fonda Faner)

Últimes publicacions

  • Publicitat
    El Iris