Sarsuela de peix i marisc

Ingredients: 4 talls d’anfós, 4 talls de coa de rap, 4 molls de roca, 4 talls de pagre o déntol, 4 talls de gall de sant Pere, 1 calamar d’un quilo tallat a rodelles, 4 gambes i 4 escamarlans grossos, 12 musclos, 1 ceba, dues tomàtigues madures, 1 copa de vi blanc sec, 1 copeta de conyac, all i julivert picats, farina, oli d’oliva, sal i pebre bord dolç.

Elaboració: Primer de tot faren net el peix i en farem els talls, que han de ser ben generosos, excepte els molls que els posarem sencers. Els salem i els enfarinam per a fregir-los dins una paella amb oli abundant i calent. Un cop fregits els reservem a part.

Dins un tià de terra o un calderó de ferro colat hi posarem unes quatre cullerades de l’oli en que hem fregit els peixos i hi sofregirem les anelles de calamar, just cinc minutets, i les treim. Després hi afegim la ceba tallada i picada el més finament possible i la deixem sofregir a poc foc fins que comenci a tornar daurada. Quan la ceba canviï de color hi posem les gambes i escamarlans que també deixarem sofregir fins que agafin color. Pujam el foc i afegim la copa de conyac, i anant alerta l’encenem amb un misto per tal de flambejar el marisc. Davallam el foc hi afegim la picada d’all i julivert i la copa de vi blanc. Deixem que redueixi i llavonces treim del tià els escamarlans i les gambes, hi posam les tomàtigues i deixem que es confiti el sofregit uns deu minuts.

Mentres es confita el sofregit, dins una olla amb dos dits d’aigua, mitja llimona i mitja ceba, farem els musclos, ja nets, al vapor, i quan s’hagin obert apagam el foc i els deixem dins aquesta olla.

El sofregit, després d’aquests deu minuts a foc dolç s’haurà ben confitat i és l’hora de ficar-hi al tià els talls de peix, el marisc i també els musclos. Tot ben col·locat dins el tià. Hi afegim el suc de la cocció dels musclos, ben col·lat, fins que gairebé tapi els talls, i ho enfornam uns quinze minuts a 180 graus, tot vigilant perquè cada forn cou de diferent manera.

Compartir a
Fira Arrels 2019

One Comment on “Sarsuela de peix i marisc”

  1. Balearia, ofertas Semana Santa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *