Sarsuela de peix i marisc

Ingredients: 4 talls d’anfós, 4 talls de coa de rap, 4 molls de roca, 4 talls de pagre o déntol, 4 talls de gall de sant Pere, 1 calamar d’un quilo tallat a rodelles, 4 gambes i 4 escamarlans grossos, 12 musclos, 1 ceba, dues tomàtigues madures, 1 copa de vi blanc sec, 1 copeta de conyac, all i julivert picats, farina, oli d’oliva, sal i pebre bord dolç.

Elaboració: Primer de tot faren net el peix i en farem els talls, que han de ser ben generosos, excepte els molls que els posarem sencers. Els salem i els enfarinam per a fregir-los dins una paella amb oli abundant i calent. Un cop fregits els reservem a part.

Dins un tià de terra o un calderó de ferro colat hi posarem unes quatre cullerades de l’oli en que hem fregit els peixos i hi sofregirem les anelles de calamar, just cinc minutets, i les treim. Després hi afegim la ceba tallada i picada el més finament possible i la deixem sofregir a poc foc fins que comenci a tornar daurada. Quan la ceba canviï de color hi posem les gambes i escamarlans que també deixarem sofregir fins que agafin color. Pujam el foc i afegim la copa de conyac, i anant alerta l’encenem amb un misto per tal de flambejar el marisc. Davallam el foc hi afegim la picada d’all i julivert i la copa de vi blanc. Deixem que redueixi i llavonces treim del tià els escamarlans i les gambes, hi posam les tomàtigues i deixem que es confiti el sofregit uns deu minuts.

Mentres es confita el sofregit, dins una olla amb dos dits d’aigua, mitja llimona i mitja ceba, farem els musclos, ja nets, al vapor, i quan s’hagin obert apagam el foc i els deixem dins aquesta olla.

El sofregit, després d’aquests deu minuts a foc dolç s’haurà ben confitat i és l’hora de ficar-hi al tià els talls de peix, el marisc i també els musclos. Tot ben col·locat dins el tià. Hi afegim el suc de la cocció dels musclos, ben col·lat, fins que gairebé tapi els talls, i ho enfornam uns quinze minuts a 180 graus, tot vigilant perquè cada forn cou de diferent manera.

Compartir a

One Comment on “Sarsuela de peix i marisc”

  1. Balearia #mevoyseguro

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.