Brou de Nadal

Ingredients: 1/2 gall d’indi, 1 pilota, herbes de sopa, 1/4 de col, 8 patates, 8 pastanagues, 1 tomàtiga, 1 ceba i 500 g de ciurons. Pasta de galets o tiburons i 3 o 4 litres d’aigua per a fer el brou.

Elaboració: La nit abans posarem els ciurons en remull i ensoldemà els hi canviem l’aigua i els bullim. Hi ha qui els bull amb un os de porc i un tros de sobrassada.

Dins una olla a part, bullim el gall d’indi i la pilota i anam escumant de tant en tant. Ha de bullir una horeta i mitja o dues. Seguidament hi afegim les patates i les pastanagues -senceres i pelades- la col, els ciurons, la tomàtiga, la ceba i les herbes de sopa on no hi han de faltar l’api i el tem. Ho deixem que cogui una mitja horeta més. Ho colam i ens ha de quedar un brou ben net. Posarem el brou necessari dins una altra olla -més petita- on hi bullirem la pasta de Nadal, els tiburons o galets i quan estigui llesta ho posam dins una sopera i ho servim a taula tal i com mana la tradició.

Hem de tenir en compte que la pasta de galets o tiburons del brou de Nadal, beu molt, i per tant ho hem de tenir en compte.

Últimes publicacions

  • Publicitat
    El Iris