Brou de Nadal

Ingredients: 1/2 gall d’indi, 1 pilota, herbes de sopa, 1/4 de col, 8 patates, 8 pastanagues, 1 tomàtiga, 1 ceba i 500 g de ciurons. Pasta de galets o tiburons i 3 o 4 litres d’aigua per a fer el brou.

Elaboració: La nit abans posarem els ciurons en remull i ensoldemà els hi canviem l’aigua i els bullim. Hi ha qui els bull amb un os de porc i un tros de sobrassada.

Dins una olla a part, bullim el gall d’indi i la pilota i anam escumant de tant en tant. Ha de bullir una horeta i mitja o dues. Seguidament hi afegim les patates i les pastanagues -senceres i pelades- la col, els ciurons, la tomàtiga, la ceba i les herbes de sopa on no hi han de faltar l’api i el tem. Ho deixem que cogui una mitja horeta més. Ho colam i ens ha de quedar un brou ben net. Posarem el brou necessari dins una altra olla -més petita- on hi bullirem la pasta de Nadal, els tiburons o galets i quan estigui llesta ho posam dins una sopera i ho servim a taula tal i com mana la tradició.

Hem de tenir en compte que la pasta de galets o tiburons del brou de Nadal, beu molt, i per tant ho hem de tenir en compte.

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.