La Sopa de la Reina, un plat de la nostra gastronomia nadalenca Aquesta sopa es serveix al dinar de la segona festa de Nadal o dia de Sant Esteve

La sopa de la reina, juntament amb el bullit de Nadal, el gall d’indi al forn farcit de pilotes o de cuscussó, els calamars plens i els canalons forma part del receptari de Nadal i Cap d’Any a l’illa de Menorca.

Aquesta sopa, que té tantes variants com cases hi ha, està feta amb el brou de Nadal, al que s’hi afegeixen les pilotes de carn de la mida d’un ciuró i ja fregides, ou dur picat, pasta (tiburons petits, fideus del número 4 o fideus de cabell d’àngel), sèmola, pernil dolç o salat a dauets, flam salat, i aquell ingredient que hi posa cada casa per a fer-la al seu gust.

Aquesta sopa es servia i es serveix encara a moltes cases de l’illa per al dinar de la segona festa de Nadal o dia de Sant Esteve i n’era el primer plat, mentres que el segon eren els canelons de carn de bullit o del rostit.

La sopa de la reina és un d’aquells plats de festa que s’ha conservat a les cases i no es sol cuinar fora de les festes de Nadal, pel que difícilment el trobarem als restaurants de l’illa sinó és perquè en forma part dels menús de festes o aquells per a emportar-se a casa.

Compartir a
Fira Arrels 2019

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *