Canelons de Cap d’Any de s’àvia Guida

Ingredients: 2 pits de pollastre, 250 g de magre de porc, 250 g de carn de vedella sense os, 2 grans d’all, 1 ceba grossa, 5 tomàtigues de ramellet, 1 pebre verd, 1 copa de conyac, 2 ous, 1 paquet de pasta de canelons, beixamel, oli d’oliva, sal i aigua per bullir la pasta.

Elaboració: Tindrem la carn tallada a bocins no molt grossos i la sofregirem, salpebrada, dins una paella amb oli d’oliva. Quan estigui dauradeta la treim i la reservam. Dins el mateix oli feim un sofregit, començant per la ceba, seguida dels alls i el pebre verd i fi- nalment les tomàtigues capolades. Ha de quedar ben confitat. A continuació, hi afegim la carn i una copeta de conyac i ho deixam coure a foc moderat devers cinc minuts, no més.

Seguidament ho passam tot per la picadora, ho posam dins un bol, hi afegim un ou sencer i ho ben mesclam.

Mentres cou el sofregit, haurem bullit la pasta dels canelons seguint les instruccions del fabricant i l’haurem deixada eixugar damunt un pedaç de cuina.

Abans de fer els canelons, untam la pasta d’oli d’oliva amb els dits. Anam fent els canelons i els posam dins la palangana on els hem d’enfornar, on haurem fet un llit de beixamel, un al costat de l’altre però sense que s’arribin a tocar. Els cobrim de beixamel i, al damunt, hi posam un ou batut i, amb el setrill, un raig petit d’oli d’oliva. Ho enfornam uns vint minuts, el primer quart d’hora sense el grill.

(Recepta de la meva àvia Margarita Monjo Marquès)

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.