Mantegades de ca n’Squella

Una recepta de finals del segle XVIII o principis del XX

Mantegades de ca n’Squella

MANTEGADES DE CA N’SQUELLA (I)

Ingredients:Una lliura (400 g) de farina, sis unces (200 g) de sucre, sis unces (200 g) de sèu o de mantega, tres vermells d’ou, canyella en pols i pell de llimona ratllada.

Dins un ribell mesclarem el sèu de porc amb el sucre fins que agafi constistència de crema. Quan haguem aconseguit aquest punt hi posam poc a poc la farina, la canyella en pols i la pell de llimona ratllada (només la part groga i sense gens de blanc). No hem de frisar, ni ho hem de pastar, només remenar amb una cullera de fust.

Abocam la mescla damunt el marbre de la cuina, que tindrem enfarinat, l’estendrem amb les mans, ens ha de quedar gruixada i amb l’ajuda de la boca d’un got anam fent les mantegades que anirem posant damunt una palangana d’enfornar untada de sèu. Ho posam al forn un quartet d’hora, però vigilarem a partir dels 10 minuts, perquè es molt bo de fer que es cremin.

MANTEGADES DE CA N’SQUELLA (II)

Ingredients:Una lliura (400 g) de mantega de Flandes batuda fins que estigui blana i blanca. Quan agafi aquest punt hi aniren afegint farina fins haver-hi abocat una lliura (400 g). Després hi posarem una lliura (400 g) de sucre i una dotzena d’ous ben batuts. Es retallen les mantegades i les enfornam.

Últimes publicacions

  • Publicitat
    El Iris