Diferents receptes de cuscussó

CUSCUSSÓ DE NADAL

Ingredients: Mig quilo d’ametlla ratllada, mig quilo de sucre, mig quilo de pa ratllat sense sal aposta per a fer el cuscussó, 250 g de sèu de porc, 100 g de panses, la pell d’una llimona ratllada, 1 gotet dels de cafè ple d’aigua, 1 branqueta de canyella i canyella en pols.

Elaboració: Posarem al foc un tià amb el sèu, la branca de canyella, les panses i l’aigua. A part haurem mesclat les ametlles, el sucre, el pa i la pell de llimona.

Quan el sèu comenci a bullir i les panses estiguin inflades davallarem el foc al mínim hi afegirem la mescla d’ametlles i ho ben remenarem amb una espàtula o cullera de fust fins que quedi ben mesclat. S’ha de ben remenar. També hi ha qui quan es teb ho pasta amb les mans per a donar-li més consistència.

Apagarem el foc i posarem el cuscussó dins safates i li donarem la forma desitjada. S’ha de ben premsar perquè quan refredi es pugui tallar bé i no se’ns rompi.

Mesclarem sucre en pols amb canyella i el ben espolsarem al damunt i deixam reposar un parell de dies antes de consumir.

Recepta de Margarita Juanico Marquès

CUSCUSSÓ DE CIUTADELLA DE CAS SUCRER SERRA

Ingredients: Mig quilo de pa de cuscussó, mig quilo d’ametlles, mig quilo de sucre, 150 g de sèu de porc, panses, pinyons, pell de llimona ratllada, canyella i un got d’aigua.

Recepta de Cristóbal Serra, de Cas Sucrer Serra de Ferreries

CUSCUSSÓ DE FERRERIES

Ingredients: 1 quilo de pa, 1 quilo de sucre, 2 gots d’aigua, 200 g de sèu, pell de llimona o canyella i 2 cullerades de mel.

Elaboració: Es calenta l’aigua fins que sigui teba i s’hi fica el sucre i les panses. Fora del foc s’hi afegeixen la resta d’ingredients.

Recepta de Cristóbal Serra, de Cas Sucrer Serra de Ferreries

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.