Diferents receptes de cuscussó

Diferents receptes de cuscussó

CUSCUSSÓ DE NADAL

Ingredients: Mig quilo d’ametlla ratllada, mig quilo de sucre, mig quilo de pa ratllat sense sal aposta per a fer el cuscussó, 250 g de sèu de porc, 100 g de panses, la pell d’una llimona ratllada, 1 gotet dels de cafè ple d’aigua, 1 branqueta de canyella i canyella en pols.

Elaboració: Posarem al foc un tià amb el sèu, la branca de canyella, les panses i l’aigua. A part haurem mesclat les ametlles, el sucre, el pa i la pell de llimona.

Quan el sèu comenci a bullir i les panses estiguin inflades davallarem el foc al mínim hi afegirem la mescla d’ametlles i ho ben remenarem amb una espàtula o cullera de fust fins que quedi ben mesclat. S’ha de ben remenar. També hi ha qui quan es teb ho pasta amb les mans per a donar-li més consistència.

Apagarem el foc i posarem el cuscussó dins safates i li donarem la forma desitjada. S’ha de ben premsar perquè quan refredi es pugui tallar bé i no se’ns rompi.

Mesclarem sucre en pols amb canyella i el ben espolsarem al damunt i deixam reposar un parell de dies antes de consumir.

Recepta de Margarita Juanico Marquès

CUSCUSSÓ DE CIUTADELLA DE CAS SUCRER SERRA

Ingredients: Mig quilo de pa de cuscussó, mig quilo d’ametlles, mig quilo de sucre, 150 g de sèu de porc, panses, pinyons, pell de llimona ratllada, canyella i un got d’aigua.

Recepta de Cristóbal Serra, de Cas Sucrer Serra de Ferreries

CUSCUSSÓ DE FERRERIES

Ingredients: 1 quilo de pa, 1 quilo de sucre, 2 gots d’aigua, 200 g de sèu, pell de llimona o canyella i 2 cullerades de mel.

Elaboració: Es calenta l’aigua fins que sigui teba i s’hi fica el sucre i les panses. Fora del foc s’hi afegeixen la resta d’ingredients.

Recepta de Cristóbal Serra, de Cas Sucrer Serra de Ferreries

Últimes publicacions

  • Publicitat
    El Iris