Arròs amb llomillo de porc i esclata-sangs

Ingredients: 2 llomillos de porc tallats a trossos, 1 quilo d’esclata-sangs,1 pebre verd, 4 tomàtigues, 4 grans d’all, julivert, safrà, 1/2 quilo d’arròs, 1 litre d’aigua, oli d’oliva i sal.

Elaboració: Dins un tià de terra posarem un raig ben generós d’oli d’oliva i hi fregirem els llomillos o filets de porc i un cop fregits, els reservam a part. Dins els mateix oli sofregirem els esclata-sangs que prèviament haurem netejat amb un pedaç (no les feu net amb l’aigua de l’aixeta) i les reservam a part. Després feim un sofregit amb els alls, el pebre verd, les tomàtigues i el julivert -tot ben picat- i deixam que vagi confitant a foc baix almenys uns 10 minuts. Després hi afegim els talls de llomillo per tal que s’impregnin del sofregit, afegim l’aigua i pujam el foc. Quan arranqui el bull hi tiram els brins de safrà o de colorant alimentari si no en tenim a mà i tot d’una l’arròs. A partir d’aquest moment hem de remenar tot el temps per tal que l’arròs no s’aferri al tià de terra. Quan vegem que l’arròs comença a tornar espès, cinc minuts abans d’estar llest, hi afegim els bolets i continuam remenant fins que es begui tota l’aigua. És un arròs sec, però tirant a melós.

Podeu fer aquest arròs amb cames seques o gírgoles en tost d’esclata-sangs.

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *