Musclos amb patates fregides Una de les especialitats de la cuina marinera de França i Bèlgica

Als mediterranis ens pots semblar un poc extrany el maridatge entre uns musclos i unes patates fregides, però és una de les especialitats més clàssiques de la cuina marinera tant de França com de Bèlgica, on els hem pogut provar, i diria que també d’Holanda.

Els musclos, que són de l’Atlàntic o bé dels estuaris i marismes, tenen petites diferències amb els nostres, tant a la closca com també en el seu sabor. Com també és diferent la manera de cuinar-los on les mantegues i les cremes de llet o la nata en solen ser els protagonistes. També és ben diferent la seva recepta de musclos a la marinera,.

Però el que segueix sent sorprenent és aquest acompanyament del plat amb les patates fregides, que poden donar o restar qualitat al plat, si aquestes son patates casolanes o s’opta com és el cas de la fotografia d’un petit restaurant de Paris, per a unes patates fregides industrials més pròpies d’una hamburgueseria o d’un kebap.

Bèlgica, tant Brussel·les com Bruixes o Gant en són temples dels musclos amb patates fregides, però allà la qualitat és distintiu i art, com també els preus, que són elevats, però sí que s’ha de reconèixer una bona relació amb la qualitat i amb el servei.

Salses de crema agra, de nata, de nata amb ceba, al vi blanc, al curri, a la marinera… Allà els musclos venen a ser el plat nacional, i els acompanyaments, les salses tantes com a cuiners creatius hi ha.

A Menorca no tenim cap restaurant francès o belga que faci aquesta especialitat. A Palma el que en tenia a la seva carta, ara no ho puc assegurar, era el restaurant belga “Toque” a Gomila.

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *