Musclos amb patates fregides Una de les especialitats de la cuina marinera de França i Bèlgica

Als mediterranis ens pots semblar un poc extrany el maridatge entre uns musclos i unes patates fregides, però és una de les especialitats més clàssiques de la cuina marinera tant de França com de Bèlgica, on els hem pogut provar, i diria que també d’Holanda.

Els musclos, que són de l’Atlàntic o bé dels estuaris i marismes, tenen petites diferències amb els nostres, tant a la closca com també en el seu sabor. Com també és diferent la manera de cuinar-los on les mantegues i les cremes de llet o la nata en solen ser els protagonistes. També és ben diferent la seva recepta de musclos a la marinera,.

Però el que segueix sent sorprenent és aquest acompanyament del plat amb les patates fregides, que poden donar o restar qualitat al plat, si aquestes son patates casolanes o s’opta com és el cas de la fotografia d’un petit restaurant de Paris, per a unes patates fregides industrials més pròpies d’una hamburgueseria o d’un kebap.

Bèlgica, tant Brussel·les com Bruixes o Gant en són temples dels musclos amb patates fregides, però allà la qualitat és distintiu i art, com també els preus, que són elevats, però sí que s’ha de reconèixer una bona relació amb la qualitat i amb el servei.

Salses de crema agra, de nata, de nata amb ceba, al vi blanc, al curri, a la marinera… Allà els musclos venen a ser el plat nacional, i els acompanyaments, les salses tantes com a cuiners creatius hi ha.

A Menorca no tenim cap restaurant francès o belga que faci aquesta especialitat. A Palma el que en tenia a la seva carta, ara no ho puc assegurar, era el restaurant belga “Toque” a Gomila.

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.