Bullit de peix amb allioli bo, altrament dit salsa maonesa

Ingredients: 1 quilo de peix (rata, aranya, graneu, escórpora, roja), 6 patates grosses, 500 g de mongetes verdes, 1 ceba grossa, oli d’oliva, sal i aigua que no sigui de l’aixeta.

Elaboració: Dins una olla o calderó posam a bullir un litre i mig d’aigua per a cada quatre persones amb un bon pessic de sal i un raig d’oli d’oliva. Quan arranqui el bull hi afegim les patates senceres, però pelades, les deixam coure uns deu minuts, i seguidament hi incorporam les mongetes verdes, a les qual haurem tallat els capolls, que deixam bullir cinc minuts més. Davallam el foc al mínim per posar-hi els peixos sencers, que tindrem escatats i espanxats, ho deixam coure entre deu minuts i un quart d’hora a foc ben dolç perquè els peixos no es rompim o esmiquin i apagam el foc.

Colam el suc anant alerta que no es desfacin els peixos, que deixarem en un lloc on no perdin l’ardor. N’hi ha que els deixen tapats de suc dins l’olla amb les patates i les mongetes.

Amb el brou, podem fer un arròs caldós, sopes de peix o bé vianda (fideus de cabell d’àngel), i de segon servirem el peix acompanyat de les patates bullides, les mongetes i la salsa maonesa, que haurem fet dins un morter amb vermell d’ou, oli d’oliva i sal.

Nota: N’hi ha que acompanyen el brou amb una maonesa o un allioli negat, que es fa com indicam tot seguit. Feim una salsa maonesa o bé un allioli d’ou, i quan està lligat el mesclam amb un got de brou, l’incorporam a l’olla on hem fet l’arrós caldós, la sopa o els fideus de peix i ho ben mesclam.

Compartir a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos
Setmanaris i Revistes SL (en adelante, Foodies on Menorca), como responsable de esta web, le informa que los datos de carácter personal que proporcione rellenando el presente formulario serán tratados con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información de su interés. Al enviar el formulario, Ud. legitima a Foodies on Menorca y da su consentimiento a este tratamiento y registro de sus datos. Puede ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y supresión de sus datos contactando con el Delegado de Protección de Datos en las formas que se indican en nuestra Política de Privacidad o presentar una reclamación ante la Agencia de Protección de Datos.